Claus Christensen triumferede i Sensommerløbet

Special Saloon
12/09/11

Aquila-køreren scorede hattrick ved årets sidste løb på Ring Djursland
Ring Djursland afsluttede søndag sin 2011-sæson med Sensommerløbet, hvor der blev kørt race i syv forskellige bilklasser. Flere af klasserne blev domineret af enkelte kørere, og det gjaldt bl.a. Special Saloon Car-klassen, hvor konkurrenterne havde svært ved at følge Claus Christensen, Århus

I sin danskbyggede Aquila CR1 med Chevrolet-motor lykkedes det nemlig den århusianske malermester at dominere klassens tre løb totalt. Det blev til sammenlagt 59 omgange tilbragt i front for feltet i de tre løb, som han vandt med henholdsvis 28, 30 og 22 sekunders forspring.

Claus Christensen gjorde rent bord i sin Aquila i Special Saloon Car-klassen på Ring Djursland.

Flere kørere forsøgte at udfordre Claus Christensen, men de havde ikke held med deres forehavende, hvilket bl.a. skyldtes den våde bane, der mødte kørerne søndag morgen. Dennis Holbæk Pedersen, Bjert, og Jørgen Hansen, Fjenneslev, var således involveret i en startkollision i første heat, der sendte eksbokserens Aquila ind i autoværnet, mens Jørgen Hansen pludselig befandt sig på en af de bageste pladser. Men den sjællandske Porsche-kører fik dog kørt sig frem til femtepladsen ved det ternede flag.

Hans Henrik Pedersen, Sporup, startede med en ny Chevrolet Corvette, og gennem de to første heat arbejede han sig op gennem feltet, så han til det tredje og afsluttende var klar til at udfordre Claus Christensen ved at starte ved siden af ham i forreste række. Men desværre forbremsede Hans Henrik Pedersen sig og strøg af banen i en stor støvsky!

Hans Henrik Pedersen – her foran Kurt Christensen og Johannes Graversen - fik i sidste heat ikke lejlighed til at udfordre Claus Christensen, da han forbremsede sig og kørte i sandet.

I Formel Ford blev man også vidne til en tredobbelt triumfator, idet Jesper K. Egebart, Børkop, vandt alle tre heats. Undervejs blev han dog i det andet heat udfordret af Jacob Nørtoft, Vemmelev, men selv om vestsjællænderen var hurtigst, kunne han ikke holde den regerende mester bag sig.

Med en enkelt undtagelse blev der også gjort rent bord i de øvrige klasser. Steffen Larsen, Ishøj, scorede en dobbeltsejr i Yokohama 2000 Cuppen, mens Tommy Nygaard, Ikast, fik to maksimumscorer i Suzuki Swift Challenge, der var på banen samtidig. I Yokohama 1600 Cuppen vandt Jan Lausten, Silkeborg, første heat, og selv om han skulle starte det andet fra ottende startposition, fik han overhalet de syv mand foran sig og tog sin anden sejr. I Syver Race Cuppen var det Steffen Hansen, Hjørring, der vandt begge løb.

I den nye Citroën DS Cup fik man derimod to vindere. Første løb gav en sejr til Rasmus Klarskov, Kalundborg, foran Poul Dalgas, Kolding, men i andet heat var rækkefølgen omvendt, da de krydsede målstregen. Med til historien hører her, at Rasmus Klarskov havde måttet afgive føringen efter at være blevet idømt to strafbaner for en påkørsel.