Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Danmarkseliten i rally indtager Bjerringbro

DM Rally 
11/09/11 

Expopartner Arminox Rally er femte afdeling af årets Mekonomen Rally Championship
Danmarkseliten i rally indtager midt på måneden Bjerringbro og omegn. Det sker, når årets Expopartner Arminox Rally afvikles den 16. og 17. september, og løbet tæller som den femte af i alt seks afdelinger af Mekonomen Rally Championship – Danmarksmesterskabet i rally.
 

Expopartner Arminox Rally strækker sig over en samlet længde på 365 kilometer, og heraf vil de 135 kilometer udgøres af i alt 12 hastighedsprøver, der lørdag vil være er afspærret for den øvrige trafik. Det er her, at der bliver kørt stærkt, for det er på de 12 hastighedsprøver i det midtjyske, at kørerne skal kæmpe om at bruge mindst mulig tid.


Danmarkseliten anført af Christian Jensen indtager Bjerringbro ved Expopartner Arminox Rally
(Foto: Johnny Pedersen)

Expopartner Arminox Rally bliver officielt skudt i gang fredag eftermiddag – og det endda midt i centrum af Bjerringbro. På trekanten ved Torvegade og Nørregade vil der i tidsrummet fra klokken 15 til 18 blive gennemført teknisk kontrol af alle de deltagende biler, og her vil byens borgere få mulighed for at tage rallybilerne i nærmere øjesyn, alt imens der også vil være interviews af mange af deltagerne i løbet.

Den officielle start finder også sted i hjertet af Bjerringbro. Klokken 17.45 vil Viborg Kommunes borgmester, Søren Pape Poulsen, sende de første biler af sted.


Rallybilerne kommer tæt på byens borgere, når der fredag den 16. september holdes teknisk kontrol i centrum af byen.

Samme aften varmer feltet op med et stort rallyshow i Bjerringbros sydlige industrikvarter. I to timer fra klokken 18 til 20 vil deltagerne teste materialet af på den hastighedsprøve, der skal bruges under selve løbet. Her er der også adgang for publikum, ligesom der vil være live-speak under rallyshowet.

Under hele løbet – både fredag og lørdag – kommer den store parkeringsplads ved Rossensgade til at fungere som rallycentrum for Expopartner Arminox Rally. Her vil den første deltager blive sendt af sted lørdag klokken 7, men flere gange i løbet af dagen vil deltagerne vende tilbage til Bjerringbro centrum for at få serviceret deres biler. I alt 12 hastighedsprøver skal afvikles, og to gange om eftermiddagen vil der blive kørt i Bjerringbros sydlige industrikvarter, hvor der igen vil være live-speak. Vinderen kommer i mål i bymidten ved 17.15-tiden.

DRC
Danish Rally Championship

Morten Alstrup


Se oversigtskort samt program for Rally DM
Læs mere om:
  • Bjerringbro
  • 17/09/11 - Bjerringbro - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: