Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF2

Dansk karting-mesterskab til Christian Sørensen

KF2 
10/09/11 

Den sydvestjyske teenager – Christian Sørensen – er førsteårsdeltager (rookie) i den skrappe karting-klasse: Karting Formula 2 (KF2). Alligevel er den talentfulde karting-chauffør i 2011 blevet fabrikskører for en af kartingsportens skrappeste chassis-udviklere: Tony Kart
 


Christian Sørensen blev suveræn dansk karting-mester i KF2-klassen.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Christian har fået sin oplæring i motorsporten på Grindsted Gokart Klub’s (GGK) bane, oplyser far og teamchef: Erik Sørensen. – Derfor satte vi i kartingteamet en stor ære i at deltage DM for KF2, som blev afviklet over 2 løbsdage på hjemmebanen: Grindsted Motor Ring.

Som fabriks- og testkører deltager Christian Sørensen i mange store arrangementer rundt omkring i Europa. Desuden kører sydvestjyden også i år med i det tyske mesterskab, hvor det i 2010 blev til et tysk mesterskab i søsterklassen: KF3.


Christian Sørensen (t.h.) fremviser den flotte pokal- og laurbærkranshøst sammen med far og teamchef: Erik.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Det er en spændende opgave at samarbejde med italienerne, supplerer Christian Sørensen. – I Tyskland har vi i flere år haft god støtte af KSM Motorsport, der bl.a. har Formel 1-verdensmesteren: Michael Schumacher i ejerkredsen og som konsulent. KSM Motorsport havde da også hjulpet os med en Tony Kart til DM-stævnet i Grindsted.

Til DM-titlen talte både placeringerne i kvalifikationsheatene samt finalerne på de 2 løbsdage. På førstedagen var Christian Sørensen suveræn med 2 kvalifikations-sejre samt en etter i finalen.


Christian Sørensen scorede 5 sejre og enkelt toer på hjemmebanen i Grindsted.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Undervejs forbedrede jeg i al beskedenhed også banerekorden, fortsætter Christian Sørensen. – På andendagen var konkurrencebetingelserne også optimale, og jeg trykkede derfor rekorden yderligere. Alt i alt forbedrede jeg banerekorden med 6 tiendedele sekunder i forhold til, hvad der tidligere er blevet præsteret på banen i Grindsted.

Til hver løbsweekend er der 2 sæt dæk til rådighed for at skabe lige konkurrencevilkår. Erik Sørensen kommenterer omkring strategien: - På andendagen sejrede Christian også i begge kvalifikationsheat, og skulle derfor starte forrest i finalen. Her havde vi planlagt at kunne vente helt frem til finalen med at påsætte weekendens anden tilladte dæksæt. Men inden det sidste kvalifikationsheat var de første dæk imidlertid slidt helt ind til lærredet, og dette hæmmede Christian en smule i den sidste finale, hvorfor han blev toer. Men med totalt 5 sejre og 1 andenplads blev han kåret som suveræn dansk mester i KF2-klassen.


Christian Sørensen kom øverst på sejrspodiet, da sydvestjyden vandt sit første danske mesterskab.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Næste udfordring for Christian Sørensen bliver 4. afdeling af det tyske mesterskab i Oschersleben lidt uden for Magdeburg i det centrale Tyskland. Her er en slutplacering i TOP TRE inden for rækkevidde.

Kartingteam Chrsitian Sørensen

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Christian Sørensen
  •