Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Grand Am

Grand-AM test på ”The Brickyard” - 1

Grand Am 
09/09/11 

Ronnie Bremer tilbage i Camaro'en
Siden onsdag har fire Grand-AM teams testet på legendariske bane Indianapolis Motor Speedway. De fire Grand-AM teams er to Daytona-protyper med Alex Gurney i GAINSCO/Bob Stalling Racings Chevrolet-Riley samt Max Angelelli og Ricky Taylor i Sun Trust Chevrolet Dallara. Fra GT klassen er det Stevenson Motorsport´s Chevrolet Camaro med danske Ronnie Bremer, samt Magnus Racings Porsche 911 GT3 med Craig Stanton og John Potter.
 

Testen køres på den del af banen som tidligere blev brugt til USA´s Formel 1 Grand Prix, og er en forløber for et Grand-AM løb som skal afvikles i forbindelse med ”The Super Weekend” den 26. – 29. juli 2012. ”The Super Weekend” er et stort løbsarrangement som foruden Grand-AM og Continental Sports Car Challenge har NASCAR Sprint Cup Series og NASCAR Nationwide Series på programmet.

Grand-Am har tilbage i 2009 afviklet en test på banen uden at det resulterede i et senere løb.
”Vi er sikre på, at dette er et stort skridt i vores forberedelser til løbet i juli 2012. Forventningerne og spændingen stiger i disse dage, som den gjorde tilbage i 2009, da vi testede her for første gang. Det er en ære for os at teste på denne legendariske bane” udtaler Mark Raffauf fra GRAND-AM organisationen.

De fire teams plus to teams fra support-klassen ”The Continental Tire Sports Car Challenge” havde testtid onsdag og torsdag fra kl. 9-17, men på grund af kraftig regn som i perioder afbrød testen torsdag, har man valgt at udvide med i dag fredag.

Ronnie Bremer var meget begejstret efter de første tests:
”Jeg kender byen Indianapolis fra min tid i Champ Car. Mange teams havde base her, men jeg har aldrig kørt på denne bane før. Det er et overvældende sted, kæmpestort. Jeg glæder mig meget til løbet her til næste år!”

Navnet Gurney ringer sikkert en klokke hos lidt ”ældre” racing-fans! Alex Gurney fra GAINSCO/Bob Stalling Racing er søn af legenden Dan Gurney som blandt andet har kørt Formel 1 fra 1959-1968 i Ferrari, BRM, Porsche, Brabham, McLaren og egenkonstruktionen Eagle (6 Grand Prix sejre), vundet Le Mans (1967), kørt IndyCar, NASCAR mm.
Senere stod Dan Gurney succesfuldt bag Toyotas team i IMSA GTP (US modstykke til Gr. C).

Alex Gurney:
”Det var meget specielt for mig at køre mine første omgange nogensinde her på banen, 41 år efter min far kørte sit sidste løb her! Når jeg gennem årene har set Indy 500 på TV, så virker mållangsiden enormt bred. Det føles ikke sådan når man sidder i en racerbil. Den er smallere end jeg forventede og virker ”lukket og tæt”. Det havde jeg ikke troet!”

Der resterer 4 afdelinger af dette års serie:
17. september på Mid Ohio
18. oktober på Birmingham I Alabama
17. november og den 7. december på Daytona Beach i Florida.

Grand-AM serien føres i øjeblikket af Memo Rojas og Scott Pruett med hver 353 point. Alex Gurney er på en samlet niendeplads med 285 point.
Både Jan Magnussen og Ronnie Bremer kører for Stevenson Motorsport og er henholdsvis nummer 29 og 31 i den samlede stilling.

Them


Læs mere om:
  • Craig Stanton
  • Jan Magnussen
  • Max Angelelli
  • Ronnie Bremer
  • Stevenson Motorsports
  • SunTrust Racing
  •      ASETEK SIMSPORTS