Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Kan Nørtoft og Winther bremse Egebart?

Formel Ford - DK 
09/09/11 

Kampen om Formel Ford-mesterskabet går ind i sin afgørende fase
Kampen om mesterskabet i Danmarks eneste formelklasse går nu ind i sin afgørende fase. For anden gang i denne sæson gæster Formel Ford landets vel nok sværeste racerbane, Ring Djursland, hvor der venter kørerne hele tre løb på søndag.
 

Det er anden gang i denne sæson, at Formel Ford-klassen gæster den kuperede racerbane. Første gang var i Grundlovsweekenden, hvor Jesper K. Egebart, Børkop, scorede et hattrick, der gav ham 75 point, hvilket er mere end det forspring, han har til sine forfølgere i pointtabellen. Gentager han præstationen denne her gang, kan det blive meget svært for konkurrenterne at forhindre ham i at gentage sit mesterskab fra sidste sæson.


Elliot Winther kan blive en joker, hvis vejret ikke holder tørt på Ring Djursland.
(Foto: Henning Smed)

Er der nogen, som kan besejre Jesper K. Egebart, må det blive Jacob Nørtoft, Vemmelev, og Elliot Winther, Roskilde. Jacob Nørtoft er den unge Ray-kørers nærmeste konkurrent i mesterskabet, og det er da også ham, der har fulgt ham tættest til dørs de fleste gange. Syv gange har han krydset målstregen lige efter Jesper K. Egebart, men endnu mangler han at komme forbi.

Ved den seneste løbsweekend på Ring Djursland var det imidlertid Elliot Winther, der var tættest på at udfordre Jesper K. Egebart. Heller ikke han har formået at bremse sin unge rival, men skulle vejrguderne finde på at sende en pludselig regnbyge hen over Ring Djursland, kan styrkeforholdet blive ændret. Elliot Winther er nemlig utroligt stærkt kørende på våd asfalt.


Jesper Egebart var i front ved Formel Ford-klassens forrige løbsweekend på Ring Djursland.
(Foto: Henning Smed)

Ligesom det var tilfældet ved den foregående afdeling af Formel Ford-mesterskabet, kommer feltet på Ring Djursland også til at byde på en debutant. Ja, ikke bare en, men hele to.

Den ene debutant er Nick Palk, Grenaa, der starter i en Van Diemen. Selv om det bliver første start for den 22-årige smedelærling, så er han langt fra ubekendt med motorsporten. Han har nemlig godt ti års erfaring bag sig fra gokartsporten, hvor han har kørt i den såkaldte Rotax DD-2-klasse.

Også Mathias Storbank, Give, kommer fra kartingsporten, hvor han ligeledes har kørt i en af de såkaldte promotor-klasser. Det er blot den såkaldte Rok-klasse, hvor han sidste år sikrede sig en sammenlagt tredjeplads i såvel den jyskfynske serie som i den danske turnering.

Mesterskabsstilling:

# Kører Mærke Point
1. Jesper K. Egebart Ray-Duratec 215
2. Jacob Nørtoft Spectrum-Duratec 152
3. Elliot Winther Mygale-Duratec 117
4. Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 90
5. Michelle Gatting Van Diemen-Duratec 83
6. Mikkel Byrialsen Aquila-Zetec 81
7. Morten Dons Vector-Zetec 75
8. Frank Mortensen Ray-Duratec 60
9. Milton Lundström Van Diemen-Duratec 50
10. Kasper Bording Aquila-Zetec 37
11. Steffen Møller Ray-Duratec 29
12. Sander W. Mortensen Van Diemen-Zetec 14

Kørerforeningen Formel Ford Danmark

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 11/09/11 - Ring Djursland - Formel Ford - DK - DM
  •