Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Sensommerløbet afslutter sæsonen på Ring Djursland

Yokohama
1600 Challenge 

07/09/11 
Yokohama

Den 10.-11. september kan man opleve bil- og motorcykelløb på racerbanen
Årets sæson på Danmarks mest krævende racerbane nærmer sig nu sin afslutning. I weekenden den 10.-11. september køres Sensommerløbet på Ring Djursland, og der bliver race på både to og fire hjul.
 

For motorcykelkørerne bliver Sensommerløbet det sidste løb på dansk grund i denne sæson. Det er medlemmerne af Aarhus Motor Klub, der afvikler sit klubmesterskabet, og det sker over fire løb – et for hver af de klasser, klubmesterskabet er udskrevet i. Der er en kombineret klasse for de bedste kørere i Super Bike og Super Sport, et samlet felt for klassiske motorcykler samt to heats for Rookie-kørerne – henholdsvis op til 600 og 1000 cm3.

Motorcykeldelen af Sensommerløbet bliver et ganske kompakt indslag. Maskinerne indleder programmet på banen med tidtagning fra morgenstunden lørdag, og så bliver løbene ellers kørt om eftermiddagen fra klokken 12.00.


Dennis Bannergaard før Yokohama 1600 Challenge inden Sensommerløbet på Ring Djursland
(Foto: Morten Alstrup)

På bilsiden kommer Sensommerløbet til at byde på intet mindre end syv forskellige bilklasser, og her vil Yokohama 1600 Challenge blive største klasse på banen. Det vil sikkert også blive en af klasserne med størst spænding. Dennis Bannergaard, Græsted, har således lagt sig i front af tabellen efter stabil kørsel i sæsonens fem foregående løbsweekender, hvor han har ligget mere eller mindre konstant i top 5. Imidlertid har den nordsjællandske kører endnu sin første sejr i klassen i år til gode.

Sidste gang Yokohama 1600 Challenge kørte på Ring Djursland, var det kørerne Sonny Nielsen, Snertinge, og Kenneth Germann Thomsen, Middelfart, der tog sejrene, og sammen med Bernth Stott Jørgensen, Jægerspris, og de to teenagere Frederik Vodder, Roskilde, og Frederik Mortensen, Fredensborg, må man regne med, at de hører til blandt favoritterne.


Syver Race Cuppen er også med på programmet, når Ring Djursland afslutter sin 2011-sæson
(Foto: Morten Alstrup)

De andre standardvognsklasser ved Sensommerløbet bliver Yokohama 2000 Cup, Suzuki Swift Challenge, Citroën DS3 Cup samt ikke mindst Special Saloon Car, mens der er to klasser for egentlige racerbiler. Det er Syver Race Cuppen og Formel Ford. For bilklasserne gælder det, at lørdagens bruges til træninger og tidtagninger, mens hele søndagen er afsat til løb.

Fonden Ring Djursland Motorsport

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 11/09/11 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: