Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel Masters

Ny sejr til Kean Kristensen

ADAC
Formel Masters 

06/09/11 

Den unge racerkører fra Herlev sejrede på Lausitzring i Tyskland
For anden løbsweekend i træk kunne Kean Kristensen indtage det øverste trin på podiet ved et løb til den internationale Formel ADAC Master-serie. På Lausitzring i nærheden af Dresden sejrede den unge racerkører fra Herlev i det andet af weekendens tre løb, og han rykkede dermed meget tættere på de kørere, der ligger foran ham i mesterskabstabellen.
 

”Til det første løb havde jeg kvalificeret mig som femmer, men kom af sted som sekser, blev overhalet og lå syver,” fortæller Kean Kristensen. ”Der var så en foran mig, der havde en afkørsel, mens jeg selv overhalede en. To andre kørere blev idømt drive through-straffe, og så var jeg pludselig treer. Jeg havde rigtig god fart i bilen, og jeg kunne godt have taget mindst en plads mere, hvis der havde været flere omgange i løbet.”


Kean Kristensen på Lausitzring.

Den gode fart tog Kean Kristensen videre med sig i søndagens første løb, hvor han altså endte med at tage sejren.

”Jeg skulle starte treer til det løb, og efter et par omgange gik jeg forbi toeren, hvorefter jeg havde et sekunds afstand til Pascal Wehrlein, der førte,” siger teenageren. ”Det forspring fik jeg kørt ind, så jeg kunne overhale Wehrlein og gå i front. Efterfølgende blev jeg presset af Mario Farnbacher, men så formåede jeg at trække væk.”

Sejren gav Kean Kristensen det bedst mulige udgangspunkt til det tredje og afsluttende løb, hvor han imidlertid ikke kunne følge de to foregående podieplaceringer op.

”Jeg fik en meget dårlig start, fordi der var snavs på banen,” siger han. ”Jeg røg helt ned som femmer, kom forbi en enkelt og sluttede som firer. Jeg synes, at jeg også havde farten her, men jeg kunne ikke kom forbi ham foran, fordi han spærrede.”


For anden løbsweekend i træk stod Kean Kristensen øverst på podiet.

Weekendens resultater på Lausitzring gav værdifulde point til Kean Kristensen, som dog fortsat indtager den sammenlagte femteplads i kampen om Formel ADAC Master-serien.

”Alle de tre placeringer foran mig er stadig indenfor rækkevidde,” siger han. ”Jeg har 203 point, mens toeren har 224 point, så alt kan ske.”

Allerede om to uger skal Kean Kristensen i aktion igen, når årets syvende mesterskabsafdeling køres på Assen-banen i Holland.


Læs mere om:
  • Kean Kristensen
  • Lausitzring
  •