Superbike - DK

Steven Tirsgaard genvandt DM i Super Bike

06/09/11

- og satte ny banerekord på Padborg Park
Martin Speed of Light´s 2 kørere Steven Tirsgaard og Simon Tirsgaard deltog lørdag og søndag i sidste afdeling af DM i Super Bike klassen på Padborg Park. Steven Tirsgaard havde pole position vandt begge løb, satte ny banerekord og genvandt DM. Simon Tirsgaard havde 2 dårlige løb, blev kørt af banen i første løb og udgik i 2. løb med teknisk defekt.

Op til sidste afdeling af DM i Super Bike klassen var der kun 2,5 point mellem Steven Tirsgaard og Ulrik Nielsen på 2. pladsen, mens Simon Tirsgaard havde 5,5 point op til Michael Møller Pedersen på 3. pladsen. Steven krydsede fingre for, at det blev 2 tørvejrsløb, idet Ulrik er suverænt godt kørende på de våde baner. Både tidtagningen lørdag og begge løb søndag blev afviklet på tørre baner, hvilket passede Steven fortrinligt. Tidtagningen lørdag resulterede i pole position til Steven med tiden 59,768 og Simon på startposition nr. 4 til søndagens 2 løb over 15 omgange.

Kort efter starten i søndagens første løb overtog Ulrik Nielsen føringen med Steven lige efter med omgangstider på 1:00,4, og de øvrige deltagere noget efter, men for enden af langsiden på 4. omgang gik Steven i front. Steven satte farten voldsomt i vejret, hvorefter han kørte omgangstider på 59,4 sekunder, og afstanden ned til Ulrik på 2. pladsen blev større og større. Da Steven fik det ternede flag havde han et forspring på hele 17 sekunder. Undervejs i løbet forbedrede Steven banerekorden på Padborg Park 2 gange, der nu lyder på 59,474 sekunder.

Simon Tirsgaard blev kørt af banen allerede i 3. sving, hvor han endte ude i sandet og inde i dækmuren, hvorefter det første løb var slut for hans vedkommende. Motorcyklen fik ubetydelige skrammer, mens Simon slog sin ene fod lidt, men han var ellers ok til at køre løb nr. 2. Samtidig hermed forduftede Simons chancer for en samlet 3. plads i DM, som han ellers havde blikket rettet frem imod, idet Michael Møller kørte en samlet 4. plads i løbet og sikrede sig bronzemedaljen i DM.

I det sidste løb i årets DM tog Steven straks føringen, og den veg han ikke indtil målstregen, som han passerede med et forspring på 13 sekunder ned til Ulrik Nielsen. Han kørte også omgangstider under 1 minut i det andet løb. Han var i øvrigt den eneste kører på Padborg Park, der kørte under den magiske 1 minuts grænse. Det må siges, at det ser legende let ud når han drøner rundt på banen med en utrolig flot rytme. Det var en synlig glad Steven, der kørte over målstregen i det sidste løb, og havde sikret sig den samlede sejr i DM Super Bike klassen 2011.

For Simon startede løb 2 helt efter planen, hvor han lagde sig lige i baghjulet efter Steven, hvor han gerne skulle forblive gennem hele løbet eller evt. komme forbi storebror Steven, men sådan gik det ikke, idet han ud på baglangsiden fik problemer med teknikken, og skuffet måtte køre ud af banen og ind i piten. Simon sikrede sig dog den samlede 4. plads i Super Bike klassen 2011. Der er slet ingen tvivl om, at vi kommer til at høre meget mere til Simon i fremtidens road racing, idet både talentet og viljen er til stede.

Simon Tirsgaard sagde efter løbene: ”Jeg er skuffet over forløbet af søndagens 2 løb, idet jeg havde stilet efter den samlede 3. plads og den sidste plads på podiet, men sådan skulle det ikke gå. Nu ser jeg frem til 2012 sæsonen, hvor jeg vil køre DM Super Bike, men også deltage i en udenlandsk serie – gerne den tyske IDM serie, hvis det bliver muligt, ”slutter Simon.

Steven Tirsgaard sagde efter sejrene og DM titlen: ”Jeg er naturligt meget glad for de 2 heatsejre på Padborg Park, ny banerekord samt at genvinde DM i Super Bike klassen. Det skal lige tilføje, at min Honda Fireblade virker helt fortrinlig både med hensyn til stabilitet og optimering af motoren samt indkøring af motoren. Nu skal vi tænke fremtiden 2012, ”slutter Steven.

Simon og Steven Tirsgaard vil samtidig gerne takke alle hjælpere omring teamet samt alle sponsorerne, uden deres hjælp og støtte er det helt umuligt at præstere på det niveau vi så gerne vil. Når vi kommer lidt længere frem på året vil vi melde ud om 2012.

Se i øvrigt ind under Team Martin på facebook.