Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Den perfekte weekend udeblev

Yokohama
1600 Challenge 

04/09/11 
Yokohama

Frederik Vodder fik ikke det ønskede udbytte ved Grand Prix Danmark.
Den unge racerkører fra Roskilde havde et klart mål for årets største motorsportsweekend - at tage sin første sejr i 1600 Challenge-klassen med sin VW Lupo. Forudsætningerne var gode, hvilket Frederik beviste weekenden forinden ved at vinde begge heat i et klubløb på Padborg Park.
 

Allerede i tidtagningen begyndte tingene at se mindre positive ud for den lange roskildenser. "Vejret var mildest talt omskifteligt, og jeg valgte at køre på banen med slickdæk (dæk uden mønster, red.)", fortæller Frederik. "Men på den våde asfalt var det ikke let at styre bilen rundt, og på tredje omgang oversatsede jeg og røg af banen."


Frederik Vodder vandt næsten sit første løb i 1600 Challenge
(Foto: Gripping Media)

Sidst i tidtagningen tørrede banen op, og Frederiks tid rakte kun til en startplacering som nummer 16.

Igen da første heat blev kørt var vejret den største faktor i regnestykket. Halvdelen af feltet kørte på banen med regndæk, heriblandt Frederik. Det viste sig hurtigt at være det forkerte valg, da banen tørrede op og gav den anden halvdel af kørerne en mærkbar fordel. Alligevel lykkedes det for Frederik at få Lupo'en i mål på en syvendeplads, og han kunne dermed starte weekendens andet heat fra andenpladsen.


Vodder i front
(Foto: Gripping Media)

Herfra var målet at tage føringen fra start og, naturligvis, holde den til mål. Og det var også næsten hvad der blev realiteten. Godt nok kunne Frederik først overtage føringen på syvende omgang, men derefter holdt han også pladsen helt til mål - og første sejr var en realitet.

... I en halv time. Ved teknisk kontrol blev bilen vejet og fundet fire kilo for let, og Frederik mistede sin første sejr.

"I klasser som Clio Cup har de en tolerance på +/- 5 kilo på præcis samme vægt som vi bruger i 1600 Challenge - men den tolerance står ikke i vores reglement", forklarer en tydeligt skuffet Frederik. "Efter træningen lagde vi netop ekstra vægt i, så vi ville have fem kilo for meget i bilen efter heatet - men vi har åbenbart mistet ni kilo vægt over weekenden!"


Weekenden gik ikke helt som forventet for Frederik Vodder
(Foto: Gripping Media)

Trods skuffelsen er Frederik motiveret som aldrig før til at levere sejre ved næste løbsweekend:

"Jeg har sat mig for at vinde begge mine heat på min yndlingsbane, Ring Djursland, når vi skal derop om et par uger - for nu har jeg vist at jeg har farten!", slutter Frederik.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Frederik Vodder
  • Jyllandsringen
  • 28/08/11 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: