Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

På toppen af tabellen

Legends Cup 
03/09/11 

Mikkel C. Johansen har efter Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen lagt sig i spidsen for Legends Cars-mesterskabet.
 

Weekenden på den midtjyske racerbane bød på blandede vejrforhold, men der skulle mere til for at forpurre vestsjællænderens planer om topplaceringer.

Tidtagningen blev den tætteste nogensinde - de to hurtigste kørere præsterede at sætte præcis samme omgangstid, 1:21.147, og det var derfor næstbedste omgangstid der bestemte at Mikkel kunne starte weekendens første heat fra førstepladsen.


Mikkel C. Johansen fører nu mesterskabet i Legends Cars-klassen
(Foto: Gripping Media)

Det lykkedes Mikkel at holde førstepladsen fra starten og igennem første sving, hvorefter et forspring på godt 10 sekunder blev bygget op igennem løbet. "Det var bare den perfekte start, og bilen kørte lige som den skulle", fortæller Mikkel, der kunne betræde præmiepodiets øverste trin for første gang i den store Grand Prix-weekend.

Andet heat, der kørtes søndag formiddag, gik til gengæld ikke så let.. Da starten gik, kom Mikkel ikke godt afsted og falder ned på 5-6. pladsen. "I en Legends-racer gælder det om at ramme omdrejningstallet præcist, ellers er der næsten ikke noget moment, og så kommer man altså ikke afsted", forklarer Mikkel.


var fuld fart på den grønne Legends-Racer på Jyllandsringen
(Foto: Gripping Media)

Efter et par omgange var Mikkel tilbage på en andenplads, og jagten gik derefter ind på mesterskabskonkurrenten, Nicholai Sørensen. De to konkurrenter nød en hård, intens og helt igennem fair kamp om sejren, og hvor der blev byttet plads flere gange på hver omgang - afgørelsen faldt først på målstregen, hvor Mikkel måtte se sig slået med få centimeter af den nordjyske kører.

"Det var et af de løb, man husker", fortæller Mikkel med et stort smil. "Når man kan kæmpe så hårdt om placeringerne på banen, uden at der overhovedet bliver lavet en ridse på bilerne, så er det bare en fornøjelse. Nicholai gav virkelig konkurrence til stregen, så han har bestemt fortjent sejren. Det beviser, at racerløb skal afgøres på asfalten og ikke på et skrivebord!"


Mikkel nød konkurrencen fra Nicholai Sørensen
(Foto: Gripping Media)

Igen i tredje heat kom Mikkel godt fra start, og selvom der måtte køres defensivt igennem en stor del af løbet, fik han weekendens anden sejr med hjem fra FDM Jyllandsringen.

Legends Cars-mesterskabet har nu Mikkel stående øverst i pointregnskabet efter at han har vundet 9 af de 18 løb, han har stillet til start i.

"Jeg har absolut ikke fortrudt at jeg stillede til start i Legends Cars-klassen i denne sæson", siger Mikkel. "Der er en fantastisk atmosfære blandt kørerne, og der bliver kørt noget utroligt godt race på banen. Samtidig har WM Motorsport's mekanikere gjort et flot stykke arbejde med at holde bilen kørende sæsonen igennem, så det har været en god oplevelse indtil nu."

Der er to løbsweekender tilbage af mesterskabet, og med kun fire points forspring har Mikkel nok at se til, når han allerede i den kommende weekend skal forsvare sin føring på Padborg Park. Her køres der en dobbelt afdeling, hvilket vil sige at der køres tidtagning og tre heat både lørdag og søndag.

"Det bliver ekstremt spændende - jeg glæder mig allerede til at komme på banen igen!", slutter Mikkel.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 28/08/11 - Jyllandsringen - Legends Cup
  •