Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Der bliver 2 DRS zoner på Monza

Formel 1 
01/09/11 

Efter weekendens F1 løb på Spa, hvor det ikke blev tilladt at bruge DRS systemet gennem Eau Rouge, oplyser FIA nu at der vil være to DRS zoner ved næste løb på Monza.
 

På de fleste baner i år har der kun været en zone hvor DRS systemet har kunne benyttes til overhalinger. Det har i denne sæson kun været Montreal og Valencia banerne hvor der har været to DRS zoner.

På de to tidligere baner hvor DRS systemet kunne bruges flere gange på en omgang, har der været et enkelt fælles målezone, da DRS kunne bruges på to strækninger lige efter hinanden, kun adskilt af et sving.

Kort fortalt er DRS systemet en anordning der gør det muligt at åbne den ene lamel i bilens bagspoiler, så man nedsætter vindmodstanden og bilens tophastighed kan hæves med ca. 15 km/t, hvilket gør det muligt at overhale en konkurrent. Det kræver dog at man er under 1 sekund efter sin modstander i målezonen.

På Monza kan DRS benyttes både på start/mål langsiden og mellem det andet Lesmo sving og Ascari chikanen. Der vil denne gang også være målezoner på banen. Den første måle zone vil være i udgangen af Parabolica og den anden vil være mellem de to Lesmo sving.

Selch

Læs mere om:
  • Monza
  • 11/09/11 - Monza - Formel 1 - FIA F1
  •