Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Kørere protesterer over forkortet Tegee-Dan Clio Cup-løb

Clio Cup - DK 
31/08/11 

Clio CupDet sidste af de to løb for Tegee-Dan Clio Cup ved søndagens GP Danmark fik en noget anderledes afslutning end ventet. Dels blev FDM Jyllandsringen ramt af et kraftigt regnskyl 12 minutter inde i løbet. Dels blev dette løb afsluttet bag safety car og flaget af fem minutter inden den afslutning. Den sidste beslutning kan måske få et efterspil, idet Jan Engelbrecht, Virum, efterfølgende indgav protest sammen med sin teamkammerat, Martin Frederiksen, Odense.
 

”Vi har protesteret mod måden, løbet er blevet afviklet på,” siger Jan Engelbrecht. ”Jeg synes ikke, at det var fair.”

Allerede inden bilernes entré på banen havde himlen skiftet kulør fra de lyse til de mørke nuancer. Det havde fået Martin Frederiksen til at starte på regnvejrsdæk, mens Jan Engelbrecht tog en drastisk beslutning. Efter den første af de to opvarmningsomgange kørte han i pit for at skifte til regnvejrsdæk, hvorefter han startede løbet fra pitten.


Der kom kraftig regn under det sidste af søndagens to løb i Tegee-Dan Clio Cup
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

”Martin og jeg tog en chance,” siger Jan Engelbrecht. ”Jeg havde ellers en fjerdeplads på gridden, men kørte ud og startede fra pitten, og så sluttede man løbet efter safety car og før tid. Det var ikke farligt for dem, der var på regnvejrsdæk. Alle kunne skifte til regnvejrsdæk, alle teams havde regnvejrsdæk liggende inde i pitten. Det er jo først farligt med regnvejr, når kørerne på regnvejrsdæk ikke kan stå fast!”

Jan Engelbrecht og Martin Frederiksen havde i starten ikke været konkurrencedygtige med regnvejrsdæk på en endnu tør bane, men det ændrede sig med regnens komme.

”Vi kunne have cruiset hjem på de regndæk,” siger Martin Frederiksen. ”Man burde i det mindste have givet os en omgangs fri race.”

De øvrige kørere i feltet var alle startet på slicks, og blandt dem var der flere, som fandt beslutningen om at stoppe løbet rigtig. Men der var også kørere, som ikke bakkede op om beslutningen.

”Der væltede så meget vand ned, at vi havde svært ved at stå fast. Sådan er det nogle gange. Der er nogle dommere, som tager nogen beslutninger. Jeg er ikke enig i beslutningen, men det må vi tage med,” siger Jan Seerup, Greve. ”Vi vidste ikke, om vi skulle ind at skifte dæk eller ej,” lyder det fra Michael Christensen, Varde. ”Vi kunne ikke få noget at vide fra pitten, og jeg kan forstå de kørere, der havde skiftet dæk og brugt pitudkørslen til at starte fra, at de er sure over, at løbet blev afsluttet før tid.”

Løbets jury har sendt protesten videre til DASU’s Banesportsudvalg til videre behandling.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 28/08/11 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •