Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Legend Car Cup

Kampen om Legend Car Cuppen spidser til

Legend Car 
31/08/11 

Nicholai Sørensen vandt årets første sejr, men tabte føringen til Mikkel C. Johansen
Kampen om årets Legend Car Cup spidser for alvor til. Det var den ene konklusion efter weekendens mesterskabsafdeling på FDM Jyllandsringen. Her blev afstanden mellem etteren og toeren reduceret fra ti til fire point. Ikke nok med det. Den anden konklusion var også, at selv om man vinder sæsonens første sejr i klassen, så er det ikke ensbetydende med, at man også beholder sin føring i mesterskabet.
 

Den lære måtte Nicholai Sørensen, Sindal, gøre i forbindelse med GP Danmark. Før løbet toppede han tabellen med et forspring på ti point, men nu er han fire point bagefter – selv om han tog sin første sejr i ti måneder! Forklaringen på den mistede mesterskabsføring hang sammen med et tidstagningsresultat, der udløste en femteplads, og da tidtagningen også giver point i Legend Car Cuppen, var forspringet derimod så godt som forduftet.


Mikkel C Johansen og Nicholai Sørensen kæmpede om sejrene på FDM Jyllandsringen og dermed i sidste ende føringen i Legend Car Cuppen
(Foto: Morten Alstrup)

I løbene var Nicholai Sørensen anderledes konkurrencedygtig. Mens Mikkel C. Johansen var suveræn i det første løb, kæmpede Nicholai Sørensen sig fra sjette- til tredjepladsen. Det andet løb udløste derimod en nervepirrende kamp om sejren, hvor de to kørere tillige blev udfordret af Henrik Jansen, Roskilde, der lagde ud med at føre de første par omgange. Det lykkedes dog først Nicholai Sørensen at passere Henrik Jansen, der også måtte overgive sig overfor angrebene fra Mikkel C. Johansen. Længe lignede andet heat en sikker Nicolai Sørensen-sejr, men så blev han indhentet af Mikkel C. Johansen, og den sidste tredjedel af løbet blev derfor en konstant kamp, hvor der blev angrebet og skiftet pladser, inden Nicholai Sørensen kunne vinde med 0,05 sekunds forspring!

Det tredje og sidste heat gav også kamp om føringen mellem de to mesterskabskandidater, men også her var det først under den sidste tredjedel af løbet, at der for alvor blev fightet. Mikkel C. Johansen havde ført fra start og var tæt på at blive passeret af Nicholai Sørensen, men let regn forvandlede hans overhalingsforsøg på sidste omgang til en forbremsning.

I feltet for Legend Car Cuppen havde kørere i alle aldre succes.

16-årige Nicki Petersen, Hornslet, var for første gang på FDM Jyllandsringen med sin Legend-racer, og i tidtagningen lykkedes det ham at sætte syvendehurtigste tid blandt de 23 deltagere. I de tre løb holdt han niveauet med tre placeringer mellem nummer seks og 10.


Jens Winther begyndte weekenden med en afkørsel på første tidtagningsomgang, men kom igen og sejrede blandt Old Boys-kørerne
(Foto: Morten Alstrup)

Til gengæld havde Jens Winther, Langå, sine problemer i selvsamme tidtagning, da han på første omgang forsøgte at følge det baneforløb, der blev anvendt ved hans sidste besøg på FDM Jyllandsringen. Selv om han forsøgte at korrigere for fejlen, var det for sent, og han endte i sandkassen uden tid. Han brugte derfor løbene på at køre sig op gennem rækkerne, og han kunne til sidst blive klassificeret som bedste old boys-kører – dog først efter at weekendens suveræne mand i 40 plus-klassen havde fået en teknisk defekt efter tre maksimumscorer i træk.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Mikkel C. Johansen
  • Nicolai Sørensen
  • Jyllandsringen
  • 28/08/11 - Jyllandsringen - Legend Car
  •      ASETEK SIMSPORTS