Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Championship

Norsk og italiensk sejr på FDM Jyllandsringen

STCC 
29/08/11 

Casper Elgaard og Jason Watt elimineret i startkarambolage
Det blev kun til en delvis dansk sejr, da årets syvende afdeling af Scandinavian Touring Car Championship blev kørt på FDM Jyllandsringen søndag.
 

Vinderen af det sidste af søndagens to løb – Fabrizio Giovanardi fra Italien – sad således bag rattet af en Honda Accord fra det Herning-baserede Hartmann Racing, mens det var en helt anden og langt mere krank skæbne, der overgik de to danske kørere.


Fabrizio Giovanardi vandt for Herning-teamet Hartmann Racing ved GP Danmark på FDM Jyllandsringen
(Foto: Henning Smed)

En let berøring mellem Jason Watt, Herlev, og Jan Nilsson, Sverige, udløste således en kædereaktion, hvor Jan Nilssons bil ramte ind i Tommy Rustad, Norge, der igen kørte ind i danskeren. Jason Watt fik bl.a. rykket en bremseslange over, hvorfor han ingen mulighed havde for at bremse op før første sving, hvorfor han nærmest skovlede Casper Elgaard, Århus, af banen. Begge biler holdt urokkeligt fast i sandet, og dermed var deres løb ovre.


Jason Watt (6) og Casper Elgaard (87) havde en uheldig søndag på FDM Jyllandsringen
(Foto: Henning Smed)

I det første løb var Casper Elgaard startet som nummer fire, men han fik en meget uheldig start, hvor han kom ud i ydersporet i de to første venstresving. Dette sendte ham adskillige pladser tilbage, og det lykkedes ham aldrig rigtigt at indhente det tabte, hvorfor han sluttede som nummer ni.

Jason Watt rykkede også bagud i det første løb. Her havde han bremset så sent, at han var kørt op bag i den tidligere verdensmester og Formel 1-kører Gabriele Tarquini, Italien, så denne måtte udgå med en defekt bil. Det udløste to strafbaner til danskeren, der sluttede som nummer 12 i løbet, der blev vundet af Tommy Rustad.

I Camara Cuppen var Jan Magnussen, England, i en klasse for sig, da han vandt begge løb med solide forspring.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 28/08/11 - Jyllandsringen - STCC
  •