Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Svært DM-rally for Frank Nielsen

DM Rally 
26/08/11 

Rallykøreren fra Odder mistede sin føring i Danmarksmesterskabet
Rallysæsonen har det åbenbart med at svinge som et pendul for Frank Nielsen. Han og makkeren Børge Jensen vandt sæsonpremieren i 2WD-klassen. Så fik de teknisk defekt i anden afdeling af Danmarksmesterskabet, men kom tilbage og tog sejren i årets tredje løb. Men i fjerde afdeling, der blev kørt på Vestsjælland i weekenden, var den atter gal med mekanikken. En defekt styreboks betød, at holdet aldrig kom til at kæmpe med om sejren.
 

”Det er ikke nogen rar fornemmelse. Det tekniske problem blev ved hele dagen og reserve-styreboksen nåede ikke at komme frem,” siger Frank Nielsen. ”Det var meget stressende at køre på den måde, for det var ikke til at få rytme i bilen, når den satte ud og kørte ad Pommern til. Det var en træls dag.”

Efter de første tre hastighedsprøver var Frank Nielsen 24 sekunder efter den senere vinder, Kim Wentzel. Efter seks hastighedsprøver var afstanden vokset til 45 sekunder, og ved mål manglede godt et minut.


rank Nielsen og Børge Jensen kæmpede sig til en femteplads i det seneste DM-rally.

”Vi blev nummer to i klassen og fik en femteplads i kampen om mesterskabet for de tohjulstrukne biler,” konstaterer Frank Nielsen. ”Det er et resultat, jeg er nødt til at være tilfreds med, sådan som bilen kørte. Det havde været noget andet, hvis bilen havde kørt rigtigt, for så kunne jeg have givet mig selv skylden. Her kan jeg give bilen skylden. Håber jeg da…”

Problemet med den defekte styreboks opstod allerede ved Tvilum Rallyshow i Fårvang ugen inden det seneste DM-rally. Umiddelbart herefter blev en ny styreboks bestilt til den røde og hvide Citroën C2 R2 Max. Men den er ikke dukket op endnu.

”Hvis styreboksen kommer, håber jeg at kunne deltage i et løb til Yokohama-mesterskabet næste søndag. Ellers må jeg finde på noget andet,” siger Frank Nielsen. ”Bilen skal i hvert fald ud at prøves af inden næste løb.”

Frank Nielsen

Læs mere om:
  • Slagelse
  • 20/08/11 - Slagelse - DM Rally - DM
  • Frank Nielsen skal forsvare sin føring i DM
  •