Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Camaro Cup

Magnussen: ”Bilen bliver pludselig en håndfuld”

Camaro Cup 
25/08/11 

Jan Magnussen har testet sin Camaro på FDM Jyllandsringen for GP Danmark
Jan Magnussen, England, har i weekenden sin eneste danske start i en racerbil i denne sæson, når han deltager i Camaro Cuppen ved GP Danmark. Det er første gang, at klassen kører i sin nuværende udformning herhjemme, og derfor var Le Mans-vinderen forleden på FDM Jyllandsringen for at prøve sin bil på banen.
 

”Camaroen er vildt sjov i det dobbelte venstresving for enden af langsiden, og så i Castrol-opløbssvinget,” fortalte Jan Magnussen efter testkørslen. ”Bilen opfører sig meget anderledes end den baghjulstrukne BMW, jeg brugte i DTC. Når man lagde den ind, gav gas og drejede lidt for meget, mistede man med det samme fart. Camaroen kan bedre bide fast, når man giver gas i de to sving.”


Magnussen har testet sin Camaro forud for weekendens GP Danmark på FDM Jyllandsringen.

For Jan Magnussen bliver det en anderledes oplevelse at køre på FDM Jyllandsringen med Camaroen end med sine hidtidige biler. Det bliver det også for publikum.

”Knækket på langsiden hen foran publikum er helt anderledes i denne bil,” siger Jan Magnussen. ”Her er bilen lige pludselig en håndfuld, hvor man skal arbejde med den.”

Når det gælder omgangstiderne, vil Camaroen med sin store V8-motor og gammeldags firtrinsgearkasse, være i stand til at køre på samme niveau som mange af bilerne i en anden af klasserne på programmet, Scandinavian Touring Car Championship.

”Camaroen går hurtigere ned ad langsiden end STCC-bilerne og er nok også bedre i de mellemhurtige sving. Til gengæld har den det svært i de helt langsomme sving som hesteskoen,” fortæller Jan Magnussen.

”Jeg kørte 1.09,6 på min hurtigste omgang, og så nåede jeg op på 200 km/t for enden af langsiden. Her gik min gamle DTC-BMW i begrænseren ved 187 km/t.”

DTC Motorsport A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Jyllandsringen
  • 28/08/11 - Jyllandsringen - Camaro Cup
  •