Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Ginetta Junior Cup Danmark

Første venstrestyrede Ginetta er leveret

Ginetta
Junior Cup
Danmark 

25/08/11 

I denne uge blev det første venstrestyrede eksemplar af den engelske Ginetta G40 racerbil afleveret til en glad, dansk køber på Padborg Park.
 

En uge efter den officielle Ginetta Junior Cup-testdag fandt sted på Padborg Park har den nye talentklasses promotor, den tidligere DTC-kører Tommy Schröter, afleveret nøglerne til den første venstrestyrede Ginetta G40.


Camilla er den første unge kører i en Ginetta G40
(Foto: Gripping Media)

"Nøj, hvor er den fed!", udbrød bilens ejer, 16-årige Camilla, efter en kort prøvetur på den sønderjyske asfalt. Tydeligt fascineret af den smukke, orange racerbils evne til at holde fast i asfalten og styre igennem banens sving.

Planen for Camilla og den orange racer er først og fremmest at få kørt en masse omgange i resten af 2011. Næste år håber hun på at deltage i Ginetta Junior Cup, talentklassen der sætter fokus på at lære talenterne mere end bare at køre bilen. Her bliver blandt meget andet også givet mentaltræning, kostvejledning og medietræning, så de unge kørere får alle tænkelige redskaber til en karriere i motorsporten.


Tommy Schröter gav lidt gode råd til den nye Ginetta-ejer
(Foto: Gripping Media)

"Det er jo et fantastisk projekt", fortæller Thorkild Stamp, Camillas far og aktiv racerkører i historisk motorsport. "Jeg har fulgt projektet siden Tommy (Schröter, red.) annoncerede det, og det er lige præcis hvad dansk motorsport mangler. Det er noget, man bør bakke op om, så vi kan få flere danskere ud på den internationale scene."

Tommy Schröter er glad for at have afleveret den første bil og glæder sig til at se Camilla i selskab med resten af Ginetta Junior Cup-feltet til næste forår:

"Jeg fik et par omgange ved siden af Camilla rundt på banen for at vise hende bilens knapper og funktioner, og jeg har på fornemmelsen at hun kan ende med at drille nogle af gutterne, når sæsonen går i gang", siger Tommy.

Deltagere til Ginetta Junior Cup 2012 skal tilmelde sig klassen senest den 15. oktober, da fabrikken i England skal have en chance for at bygge en håndfuld nye biler - og for at sikre sig deltagelse i tre intensive weekender over vinteren, hvor der undervises i mentaltræning, fysisk træning, bilteknik og medietræning.

Yokohama Ginetta Junior Cup
Gripping Media

Læs mere om:
  • Thorkild Stamp
  • Tommy Schröter
  •      ASETEK SIMSPORTS