Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Klasse med vokseværk

207 Spider Cup
DK 

22/08/11 

207 Spider CupHårdt arbejde får Peugeot Spider Cup til at vokse
Efter en lidt svag sæsonstart ser det nu ud til at Peugeot Spider Cup har fået rødderne godt ned i den danske motorsportsverden og begynder at vokse. Til Grand Prix Danmark kan klassen således stille med mindst tolv biler til start.
 

”Vi har arbejdet koncentreret på at få udbredt kendskabet til klassen og få aflivet det uberettigede ry for dårlige køreegenskaber, som bilen fik i sin første sæson, og det synes jeg, at deltagerantallet er et godt bevis på er lykkedes”, siger klasserepræsentanten Johnny Vejlebo.

Der er nogle enkelte af klassens stamkørere, som er forhindret i at deltage, men deres biler er i stedet udlejet til andre kørere, og så kommer der i tilgift en række nye kørere, som vil prøve kræfter med klassen.


Morten D Jensen vil køre målrettet efter point
(Foto: Gripping Media)

Frederik Dannevang har overtaget Søren Mosebos bil for at prøve kræfter med noget større og kraftigere end gokarts, hvor han tidligere med stor succes har sat sit præg på mesterskaberne. Han starter nu ikke helt på bar bund, da han allerede i 2008 havde et par løb i Formel Ford, så der er noget at bygge videre på.

Peugeot Danmark indsætter en bil med stuntmanden Lasse Spang Olsen, som dermed får sin debut i ’reglementeret’ kørsel.

”For en gangs skyld skal jeg prøve at køre rigtigt og få bilen hjem i hel tilstand, så det er en helt ny øvelse for mig”, siger den danske bildestruktør.

Fra Kolding kommer Morten Buus, der også jævnligt deltager i Danish Endurance Championship. Hans mål er ikke at køre med i toppen fra begyndelsen, men blot at prøve nogle sprintløb, der i sagens natur er meget anderledes end fire timers udholdenhedsløb.


Allan Olsen fører mesterskabet
(Foto: Gripping Media)

Tidligere på sæsonen udtalte Johnny Vejlebo, at han også ville stille op til Grand Prix’et, hvis der kom et passende antal biler, så nu har han også været ude og finde en bil til lejligheden. Det har gennem den sidste måned vist sig at være et detektivarbejde at finde ledige biler, men det må man betragte som et luksusproblem.

Der bliver endnu en debut i klassen, idet Dennis lind, som i 2010 vandt det uofficielle verdensmesterskab i Formel Ford, har stoppet sin deltagelse i det tyske ADAC Formula Masters og kører resten af sæsonen i Peugeot Spider. Dennis prøvede bilen ved testdagen på Sturup Raceway i april og syntes, at det var en sjov bil, der ikke lå så langt fra Formel Ford. Passer den forudsigelse, så kunne der godt være lagt op til en række spændende dueller med klassens hurtigste kørere. Der skal desuden fordeles 120 point inden sæsonen slutter, og dermed er der lagt op til, at en hurtig kører godt kunne nå at blande sig i kampen om tredjepladsen.

Stillingen i Peugeot Spider Cup inden Grand Prix Danmark

Plac Kører Point
1 Allan Olsen 169
2 Lasse Jakobsen 122
3 Søren Mosebo 110
4 Thomas Mueller 94
5 Rasmus Wendelboe 94
6 Morten D. Jensen 64
7 Johan Jokinen 35
8 Kim Rødkjær 31
9 Henrik Jansen 15
10 Carsten Brandt 28
11 Niki Bjerg 21
Peugeot Spider Cup
Gripping Media

Læs mere om:
 • Allan Olsen
 • Dennis Lind
 • Frederik Dannevang
 • Henrik Jansen
 • Johnny Vejlebo Nielsen
 • Kim Rødkjær
 • Lasse Jakobsen
 • Morten D. Jensen
 • Niki Bjerg Larsen
 • Rasmus Wendelboe
 • Thomas Mueller
 • Jyllandsringen
 • 28/08/11 - Jyllandsringen - 207 Spider Cup DK - DM
 •