Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Hammer: ''Det går den rigtige vej''

DM Rally 
22/08/11 

Efter næsten tre måneders pause var Klaus Hammer og Finn Thomsen fra Espergæde og Oksbøl tilbage i kampen om Mekonomen Rally Championship, da årets Caramba Rally blev kørt ved Slagelse. Duoen kunne gennemføre løbet på en generel 12. plads og som nummer ni i klassen for de firhjulstrukne biler.
 

”Vi er egentlig ganske godt tilfreds med resultatet, for det var blot vores andet hele løb med bilen, og vi var også lidt rustne, for vi havde ikke kørt i lang tid,” siger Finn Thomsen.

”Det startede egentlig meget godt, men så tog det brodden af det, da vi fik nogle tændingsproblemer og måtte køre to prøver på tre cylindre,” fortæller Klaus Hammer. Fejlen blev rettet, og holdet fra Pole Position Denmark kunne fortsætte.

”Hen over dagen finder vi ud af, at motoreffekten ikke er der, da vi bliver hentet nogle gange på nogle lige stræk, hvor jeg tænker Hvad sker der her? Jeg synes egentlig til sidst, at vi formår at køre med meget god fart, men vi kører så meget på kanten, at det kun var et spørgsmål om, at vi lige pludselig kunne havne i en grøft eller noget andet.”


Klaus Hammer og Finn Thomsen under Caramba Rally.

En mindre afkørsel blev det dog til for det sorte og gule Fiat Grande Punto.

”Tændingsproblemerne betød, at vi tabte rytmen og koncentrationen lidt, så vi bremsede bilen ud på den efterfølgende hastighedsprøve,” forklarer Finn Thomsen. ”På de sidste tre prøver er det faktisk gået rigtig godt, men vi kan ikke køre meget stærkere med den bil, da vi mangler noget effekt.”

Klaus Hammer og Finn Thomsen indtager niendepladsen i kampen om Danmarksmesterskabet for de firhjulstrukne biler, men holdet lider under, at det kun har scoret point i to af årets fire løb.

”Det går den rigtige vej, men havde vi nu bare købt en ny bil, havde der ikke været nogen problemer. Der er hele tiden nye ting,” siger Klaus Hammer. ”Hvis du skal være med her, skal du ikke lave nogen fejl, og så skal det være så detaljeorienteret fra start til mål, at det bare skal klappe hele vejen. Det er noget, vi bare skal arbejde meget med, og så skal vi have nogle flere kræfter i motoren.”

Fra Pole Position Denmark skal der lyde et stort tillykke til vinderne af Caramba Rally, Brian Madsen og Anja Posorski. Næste løb i Danmarksmesterskabet i rally – Mekonomen Rally Championship – køres ved Bjerringbro i midten af september.


Læs mere om:
  • Finn Thomsen
  • Klaus Hammer
  • Slagelse
  • 20/08/11 - Slagelse - DM Rally - DM
  •