Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Hurtigere bil ønskes

DM Rally 
21/08/11 

Simon Larsen: Jeg vil videre
Dansk rallysports unge talenthold, Simon Larsen fra Nykøbing Falster og Niklas Daugberg fra Fuglebjerg, demonstrerede i weekenden til fulde, at de er parat til større opgaver.
 

I Caramba Rally, fjerde afdeling af danmarksmesterskabet i rally på vejene omkring Slagelse, var der tolv hastighedsprøver. Og i løbets mindste klasse for de mest serienære standardbiler, som almindelge dødelige også kører i på danske landeveje, tog 20-årige Simon Larsen og 17-årige Niklas Daugberg stikket på dem alle tolv.


Sten og støv sprøjter væk fra Simon Larsens Suzuki på hastighedsprøven på Antvorskov Kaserne
(Foto: Michael Eisenberg)

I deres lille, rappe Suzuki Swift Sport 1.6 satte de et tempo, konkurrenterne ikke kunne følge. I mål var de således mere end et minut og fyrre sekunder foran nummer to, Jacob Jensen og Casper Jensen fra Broby, der på enkelte prøve dog kørte lige op med vinderne i deres Citröen Saxo.

"Vi skal altså ha' Simon op i en hurtigere bil snart," sukker Lene Jørgensen, projektansvarlig for Dansk Automobil Sports Unions talentudvikling, DASU Challenge. Lene Jørgensen følger de unge talenter i alle årets rallyer og ønsker, at det unge hold møder større udfordringer, både af bil og konkurrenter.


Simon Larsen grundlagde sin klassesejr med hurtig kørsel på morgenens hastighedsprøver på de vestsjællandske landeveje
(Foto: Michael Eisenberg)

Simon Larsen kan ikke være mere enig:

"Vi kørte et rigtig godt løb uden nogle problemer, og jeg føler selv, at vi er klar til større opgaver, siger Simon Larsen.


Simon Larsen (til højre) og Niklas Daugberg er glade for deres lille, rappe Suzuki, men ønsker sig en hurtigere bil, så de kan komme op i den tunge ende af dansk rallysport
(Foto: Michael Eisenberg)

Han har gjort sig kendt som en hurtig og sikker kører, der passer godt på materiellet og kun sjældent kører af vejen. Codriver Niklas Daugberg, der på grund af sin unge alder ikke engang har kørekort, matcher ham fint i bilen med godt greb på at læse hastighedsnoterne. Tilsammen er de et af fremtidens vinderhold.

Foreløbig er Simon Larsen og Niklas Daugberg storfavoritter til at vinde det uofficielle mesterskab for standardbiler under 1600 kubikcentimeter, DASU Cup Klasse 1.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Simon Larsen
  • Slagelse
  • 20/08/11 - Slagelse - DM Rally - DM
  •