Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Anders Rygaard: ”Jeg skal vinde”

DM Rally 
19/08/11 

Rallykøreren fra Korsør vil udnytte sin hjemmebanefordel i Caramba Rally
Vestsjælland vil fredag og lørdag komme til at stå i motorsportens tegn. Her køres Caramba Rally, der er fjerde afdeling af Mekonomen Rally Championship, og løbet har tiltrukket mere end 60 deltagere fra hele landet. Men der er også mange lokale kørere til start, og de regner med at sætte deres præg på løbet.
 

”Jeg har forventninger om, at jeg skal vinde. Det er mit mål, og hvis det bliver tørvejr, satser jeg på at vinde,” siger Anders Rygaard fra Korsør.

”Jeg har aldrig helt forstået, at det har været bedre at spille fodbold på hjemmebane, men nu hvor det er et rally, der skal køres tæt på Korsør, så forstår jeg, at det er nemmere, når man er på hjemmebane.”

I alt 12 hastighedsprøver skal deltagerne igennem under Caramba Rally, og de to af hastighedsprøverne er placeret nær Gryderup tæt ved Anders Rygaards bopæl i Korsør. Men selv om det er i velkendt terræn, at det kommende DM-løb bliver kørt, så bliver der også visse ukendte elementer for rallykøreren. Det bliver blot hans tredje start i den Honda Civic R3, han overtog for mindre end tre måneder siden.

”Det er stadig en ny bil for mig,” siger han, ”men jeg tror, at jeg er mere stærk i den og jeg føler mig mere hjemme i den end i den Subaru, jeg startede sæsonen i. Men jeg skal lige vænne mig til at køre forhjulstrækker igen.”


Rygaard er på hjemmebane i Caramba Rally omkring Slagelse og Korsør
(Foto: Johnny Pedersen)

Bilskiftet har også betydet et klasseskifte for Anders Rygaard. Fra at have deltaget i 4WD-klassen starter han nu i 2WD-klassen, hvor han ved Rally Sønderborg scorede en andenplads. Men den andenplads skal byttes ud med en sejr i Caramba Rally.

”Jeg vil ikke være tilfreds med noget andet. Min målsætning er at vinde,” siger Anders Rygaard, der dog også ved, at konkurrencen bliver hård.

”Min værste trussel bliver nok Simon Vallentin i sin Peugeot 206. Jeg har set de præsentationer, han har leveret i år, og han kører nok, som gjorde for fem år siden, hvor jeg gav gas. Han kører godt og han kører stærkt. Nogle gange kan det være en idé at køre 98 % og så få bilen hel med hjem. Det er det, jeg skal prøve. Det har jeg ikke været så god til.”


Simon Vallentin er manden, som Anders Rygaard frygter i 2WD-klassen i Caramba Rally
(Foto: Johnny Pedersen)

Caramba Rally indledes fredag eftermiddag på Nytorv i Slagelse, hvor der er teknisk kontrol fra klokken 15 til 18, hvorefter der er rallyshow på Antvorskov Kaserne. Selve løbet køres lørdag.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Slagelse
  • 20/08/11 - Slagelse - DM Rally - DM
  •