Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Hattrick i DM-rally er målsætningen for Peugeot Sport Dealer Team DK

DM Rally 
19/08/11 

Peugeot Sport Dealer Team DK i almindelighed og duoen Ib Kragh/Mie Petersen i særdeleshed har en klar målsætning for Caramba Rally, der køres den 19.-20. august omkring Slagelse. Det er at fortsætte stimen af sejre fra Tegee-Dan Rally og Rally Sønderborg.
 

”Jeg har kun en plan, og det er plan A. Der er ikke nogen plan B,” siger Ib Kragh. Det er ham, som har vundet de to seneste DM-løb efter en uheldig start på sæsonen i Tyskland.


Jeg kommer kun for at vinde
(Foto: Henrik Simonsen Dansk Rally Foto)

”Vi skal helst vinde, for at vi kan få indhentet noget af det tabte fra årets første løb. Målsætningen er jo, at vi skal i front for mesterskabet. Vinder jeg i Slagelse og kommer Brian (Madsen, red.) på fjerdepladsen, så er det mig, der vil føre, og så ved jeg, hvor jeg har mine konkurrenter inden årets to sidste løb. Mie siger, at det er hendes hjemmebane, fordi hun kommer fra Slagelse. Jeg tror nu ikke, at vi kan bruge det til noget, men måske kan det give hende lidt ekstra gejst.”

Ib Kragh er oppe mod hård modstand. Den DM-førende Brian Madsen kommer netop fra Slagelse og er derfor på hjemmebane, men sidste gang der blev kørt DM-løb ved den vestsjællandske by, var det en anden kører fra Peugeot Sport Dealer Team DK, der vandt. Nemlig Christian Jensen fra Ans.

”Jeg håber, at jeg kan slutte lige så godt som sidste gang, selv om det ikke nødvendigvis behøver at blive lige så spændende. Dengang førte vi med 40 sekunder, men en snurretur betød, at vi bare vandt med ti,” siger Danmarksmesteren fra 2009. ”Det er vigtigt for mig at få et topresultat, da jeg jo måtte udgå i det seneste løb i Sønderborg. Det er den eneste mulighed, jeg har for at komme ind i kampen.”

For Christian Jensen kommer det kommende Caramba Rally til at byde på en ny oplevelse for ham. Det bliver nemlig sidste års Danmarksmester Freddy Pedersen fra Bjerringbro, der skal indtage co-driver-sædet.


Christian Jensen må klare sig uden Søren Tøndborg denne gang
(Foto: Henrik Simonsen Dansk Rally Foto)

”Min faste makker gennem mange år, Søren Tøndborg, har desværre så travlt på arbejdsfronten, at han har været nødsaget til at vælge rallysporten fra for en stund,” siger Christian Jensen. ”Det er jeg meget træt af, for Søren og jeg har kørt sammen i mange år og fungeret godt sammen. Jeg er dog overbevist om, at Freddy vil blive en god løsning. Vi har aldrig kørt sammen før, men vi kender hinanden fra de seneste par år, hvor han jo har været en del af teamet.”

Mens Christian Jensen får ny andenkører ved det kommende løb, fortsætter Esben Hegelund fra Hadsten med John Veis fra Fårvang.


Esben Hegelund får ny co-driver i Slagelse
(Foto: Henrik Simonsen Dansk Rally Foto)

”Vi kørte første gang sammen i det sidste løb i Sønderborg, og det samarbejde har vi valgt at fortsætte,” siger Esben Hegelund. ”Vi er stadig i en fase, hvor det for os gælder om at lære bilen bedre at kende.”

Deltagerne i det kommende DM-løb ved endnu ikke, hvilke hastighedsprøver der indgår i løbet. Med en enkelt undtagelse. Det er en hastighedsprøve på Antvorskov Kaserne.

”I sidste års løb fik jeg ikke lejlighed til at køre på kasernen, men jeg tror, at vi i vores firhjulstrækker vil kunne distancere nogle af konkurrenterne,” vurderer Esben Hegelund. ”Kaserneprøven har forskelligt underlag. Der er både beton, grus og asfalt. Der er nogle toppe og nogle hop, og så nogle farlige passager med sving, hvor man skal passe på. Tør man satse på den prøve, kan man virkelig vinde noget. Kan vi komme i top 10, er vi godt tilfredse.”

Samme målsætning har det fjerde medlem af Peugeot Sport Dealer Team DK. Det er Kjeld Seidler fra Holmegaard, der er teamets eneste sjællandske kører.


Kjeld Seidler håber på hjemmebanefordel
(Foto: Henrik Simonsen Dansk Rally Foto)

”Det må være mit hjemmebaneløb, for det er det, der kommer tættest på min bopæl, da jeg bor 25 km fra Slagelse,” siger Kjeld Seidler. Han sekunderes denne gang af Marc Troels-Smith fra Store Heddinge.

”Når der er løb i Slagelse, plejer der at være nogle hastighedsprøver, som passer mig godt. Det er en kombination af, at det er nogle kendte områder, og så er det nogle asfaltprøver, og det er det, der er bedst for min bil. Der skulle kun være nogle få grusstykker, så det burde være gode prøver til min bil. Vi vil prøve at se, om vi ikke kan gøre noget ved Rasmus Sørensen. Hvis vi får tørvejr, tror jeg godt, at vi kan køre fra ham i Tunet National, hvor vi satser på at komme i top 3.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Esben Hegelund
  • Ib Kragh
  • Kjeld Seidler
  • Slagelse
  • 20/08/11 - Slagelse - DM Rally - DM
  •