Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sekundfight i vente i Caramba Rally ved Slagelse

DM Rally 
19/08/11 

Lørdag køres næste afdeling af Mekonomen Rally Championship
Efter en lang sommerpause genoptages kampen om Danmarksmesterskabet i rally. Det sker i den kommende weekend, hvor årets Caramba Rally afvikles i og omkring Slagelse. Det er fjerde afdeling af Mekonomen Rally Championship, og der er lagt op til hård kamp i flere af klasserne.
 

Det gælder ikke mindst 4WD-klassen – den hurtigste klasse i feltet.
Den føres an af hjemmebanefavoritten Brian Madsen, Slagelse. Han var ti sekunder fra generalsejren, da der sidste efterår blev kørt DM-rally på Vestsjælland. Dengang havde han sin første start i italienske Friul Motors Peugeot 207 Super 2000, men siden er han strøget til tops i Mekonomen Rally Championship, hvor han har ti points forspring eller mere til de nærmeste forfølgere Ib Kragh, Juelsminde, og Christian Jensen, Ans.


Brian Madsen fører inden Caramba Rally på hjemmebane i og omkring Slagelse.
(Foto: Johnny Pedersen)

”Der er ingen tvivl om, at det bliver en kamp mellem Ib, Christian og jeg. Vi må håbe, at vi trækker det længste strå. Vi vil i hvert fald gøre, hvad vi kan,” siger Brian Madsen inden Caramba Rally.

”Der er en plan A. Og der er ikke nogen plan B. Jeg regner med, at jeg kan fortsætte, hvor jeg slap,” lyder det fra Ib Kragh, der har vundet de to seneste afdelinger af Mekonomen Rally Championship. Begge gange foran Brian Madsen. ”Brian er rigtig god til at køre prøverne anden gang. Der plejer han at køre meget stærkere, end han gør første gang. Han er en god chauffør og god til at presse sig selv til det yderste, hvis han er bagefter. Og så hader han at tabe. Men det gør vi vel alle sammen…”


Ib Kragh og Mie Petersen har vundet de to seneste afdelinger.
(Foto: Johnny Pedersen)

Sidste gang, der var rally omkring Slagelse, var det Christian Jensen, der løb af med sejren. Endnu har han ikke vundet i denne sæson, men måske kommer det i weekendens Caramba Rally.

”Jeg synes, at vi er meget lige, og det har været meget op og ned om, hvem der har ført,” siger Christian Jensen. ”Brian har vundet mere end mig i år, men vi har også været plaget af uheld.”

”I tidligere løb har vi været hurtigere end ham i regnvejr, men det har ændret sig. Brian bliver rigtig svær. Han kender sikkert mange af prøverne, i hvert fald bedre end jeg gør. Sådan er det jo, når løbet køres på hans hjemmebane.”

Der varmes op til Caramba Rally allerede fredag. Her er der teknisk kontrol på Nytorv i Slagelse fra klokken 15 til 18. Fredag aften er der så et to timer langt rallyshow på Antvorskov Kaserne, hvor publikum kan tage feltet i nærmere øjensyn. Selve løbet starter lørdag morgen, hvor der forude venter 12 hastighedsprøver i området omkring Slagelse og Korsør, inden vinderen kommeren i mål på Stop 39 i Slagelse klokken 16.30.

Stillingen i Mekonomen Rally Championship – 4WD-klassen:

Pl. Kørere Mærke Point
1. Brian Madsen/Anja Posorski Peugeot 207 Super 2000 50
2. Ib Kragh/Mie Petersen Peugeot 207 Super 2000 40
3. Max Christensen/Ole R. Frederiksen Subaru Impreza WRX STI 34
4. Christian Jensen/Søren Tøndborg Peugeot 207 Super 2000 27
5. Esben Hegelund/Freddy Pedersen Peugeot 207 Super 2000 25
6. Jens Chr. Pilgaard/Carsten Bjerregaard Mitsubishi Lancer Evo IX 19
7. Kim Madsen/Kasper Sørensen Mitsubishi Lancer Evo VII 18
8. Steen Andersen/Iben Louring Mitsubishi Lancer Evo VII 9
9. Klaus Hammer/Finn Thomsen Fiat Punto S2000 7
10. Anders Rygaard/Henrik Skott Subaru Impreza N12b 6

DRC
Danish Rally Championship

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Slagelse
  • 20/08/11 - Slagelse - DM Rally - DM
  •