Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Mod en F1-kører kæmper selv de gode forgæves

Danish Endurance
Championship 

17/08/11 

DEC - Danish Endurance ChampionshipMichael Jakobsen, Aabenraa, Thomas Vestergaard, Vejle, og Ole Christophersen, Haderslev, måtte se sig slået af eliten, da de deltog i Danish Endurance Championship på FDM Jyllandsringen i weekenden.
 

Den sønderjyske Porsche-trio havde ellers en klar målsætning om at skulle indtage det øverste trin på præmieskamlen efter det fire timer lange løb. En konkurrent trak dog et trumfkort - Nicolas Kiesa, tidligere Formel 1- og DTM-kører.


Der var fart på den sorte Porsche på FDM Jyllandsringen
(Foto: Gripping Media)

Den sønderjyske Porsche-trio havde ellers en klar målsætning om at skulle indtage det øverste trin på præmieskamlen efter det fire timer lange løb. En konkurrent trak dog et trumfkort - Nicolas Kiesa, tidligere Formel 1- og DTM-kører.

"Jeg må nok erkende, at en gut som Kiesa kan blive svær at slå", spåede teamejer Michael Jakobsen før lørdagens tidtagning. "Men vi kører i identiske biler, og de kan lige såvel som os opleve fejl og problemer, så vi skal bare køre det bedste, vi kan."


Michael Jakobsen kom godt fra start i DEC-løbet.
(Foto: Gripping Media)

De to tidtagninger var dog ikke så udbytterige for Porsche-mandskabet. Der var ikke godt greb i asfalten, så omgangstiderne var rakte kun til tredje startplacering i løbet.

"Det betyder heldigvis ikke så meget", forklarer Ole Christophersen. "I et fire timer langt løb skal vi nok få mulighed for at arbejde os forbi de to forankørende biler, så det kan ikke stresse mig."


Ole Christophersen var godt tilfreds med dagens resultat.
(Foto: Gripping Media)

Teamets taktik viste sig at være helt fornuftig allerede ved første pitstop og kørerskifte. Ole Christophersen overtog det varme sæde fra Michael Jakobsen, der i sit stint havde opbygget en føring på fire omgange. Da den sønderjyske kørerlærer kom ud på asfalten, var det derfor som den førende kører. Føringen holdt dog ikke evigt, og da Thomas Vestergaard satte sig bag rattet til løbets sidste stint, var bilen på andenpladsen bag den konkurrerende Porsche med F1-køreren bag rattet.

Mod slutningen af løbet kunne Vejle-køreren begynde at indhente den forankørende Porsche, og da målstregen blev krydset for sidste gang, var der kun 20,4 sekunder mellem de to Porscher. Til stor tilfredshed for teamejer Michael Jakobsen:


Mesterskabschancerne er helt i top forud for årets sidste løb.
(Foto: Gripping Media)

"Normalt er det ikke fedt at blive nummer to - den første taber", siger han. "Men når en kører som Nicolas Kiesa er den eneste, man bliver slået af, så er det ikke lige så stort et nederlag!"

"Samtidig kan vi se på pointstillingen, at vi praktisk talt bare skal gennemføre det sidste løb på Padborg Park for at vinde mesterskabet - dét er et helt fint plaster på såret", slutter han.

Også Thomas Vestergaard var godt tilfreds med løbets udfald. "Den Porsche kører bare som et urværk", fortalte han udmattet kort efter løbets slutning. "Det var et hårdt stint, men jeg fik hentet ind på dem foran, så det var helt perfekt. Nu glæder jeg mig til finalen på Padborg Park; det ville være så fedt at slutte sæsonen med en sejr!"

Jakobsen Motorsport

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 13/08/11 - Jyllandsringen - Danish Endurance Championship
  •