Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

En god afslutning

Danish Endurance
Championship 

18/08/11 

DEC - Danish Endurance ChampionshipEn epoke er slut!
For sidste gang kørte ”den lille grønne C2’er” i klasse 1, op til 1600 ccm.
For 25. gang stillede C2’eren op til start. Denne gang på Jyllandsringen. Selv om mesterskabet var afgjort efter 3. løb, på Padborg park, gav de tre kørere den gas, selvfølgelig med kæmpe opbakning fra mekanikerteamet.
 

1. og 2. tidstagning blev gennemført uden de store anstrengelser. Jens-Henrik satte tiden til en startplacering som nummer 8.
Denne gang var der lidt mere konkurrence end i årets tidligere løb. I alt 3 racere stillede op i klasse 1, Lupo’en med nr. 111, Peugeot 106 med nr. 108 og så Citrôen’en.
Igen blandede nr. 123 sig med Porscher, Corvette og BMW. Der blev rigtigt ”speed’et up” under C2’eren. Som førende af feltet måtte ”den grønne og efter godt to timer - 96 omgange - kørte Jens-Henrik i pit til tankning og chaufførskift.


(Foto: HM Motorsport)

Flemming hoppede i sædet og fortsatte på fuld skrue, en time og tyve minutter, hvor han kørte i pit for at gennemføre det andet og sidste obligatoriske tankstop. I pitten blev det skønnet at dækkene sagtens kunne køre det sidste stint. Det blev Jens-Erik’s opgave og overtog rattet og med godt brugte dæk. Dette resulterede i dårlige omgangstider, da dækkene var løbet tør for gummi. Men han kørte over målstregen som nr. 1 i klassen og 3’er generelt med 2 Porscher som nummer 1 og 2.


(Foto: HM Motorsport)

Dette kan kun gøres med hjælp af et godt team, så endnu en stor tak til mekanikkerne, Michael, Jesper og Mogens.

En perfekt afslutning i den lille klasse.


(Foto: HM Motorsport)

Konkurrence i klasse 1 har været elendigt i 2011 og som Jens-Erik tidligere har udtalt:
"Det er sjovere at deltage, når der kan 'kæmpes' med andre Team's i samme klasse. At stå alene på skamlen er ikke den bedste sejr".


(Foto: HM Motorsport)

Efter weekenden tages motoren ud, for at få lagt en 2 liters motor i. Så Citroen’en er klar til at rykke op i den større klasse til årets sidste løb. Inden da kan nysgerrige få et kig på bilen og en snak med kørene på FDM Sjællandsringen ved Roskilde søndag d. 11. september 2011.

HM Motorsport


Læs mere om:
  • Flemming D. Olsen
  • Jens Erik Hansen
  • Jens-Henrik Hansen
  • HM Motorsport
  • Jyllandsringen
  • 13/08/11 - Jyllandsringen - Danish Endurance Championship
  •