Motorcykelløb under svære vejrforhold

18/08/11

Fjerde DM-runde blev søndag eftermiddag kørt på FDM Jyllandsringen
Søndag blev den fjerde runde af Danmarksmesterskaberne i Road Racing for motorcykler afviklet på FDM Jyllandsringen, og det blev en løbsdag, hvor vejrguderne også havde en finger med i spillet – og dermed resultatet. Løbsdagen startede i solskin, men som dagen skred frem, trak skyerne ind over racerbanen ved Silkeborg, hvilket udløste en række regnvejrsløb med flere styrt, som dog kun krævede materiel skade.

Hurtigste felt på FDM Jyllandsringen var Super Bike og Super Sport, der startede sammen. Her kunne unge Simon Tirsgaard, Give, sikre sig sæsonens første sejr i Super Bike, hvor han dog profiterede af den tidsstraf, som storbror Steven blev tildelt efter en tyvstart.

Da først regnen kom, var Ulrik Døssing Nielsen suveræn på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Morten Alstrup)

De to klassers andet løb blev kørt på en våd bane, og de svære forhold blev understreget af, at omgangstiderne typisk var 15-20 sekunder langsommere. I regnen var Ulrik Døssing Nielsen, Kjellerup, suveræn, da han i Super Bike-klassen var godt halvandet sekund hurtigere end sine konkurrenter. Pr. omgang vel at mærke. Her gik sejren i til Super Sport til René Torpsgaard, Fåborg, der dermed fik revanche for nederlaget i første heat, hvor han kæmpede om sejren med John Høj, Hornslet, men faldt tilbage med motorproblemer.

De to Rookie-klasser havde det sværest i regnen. Det første løb i Rookie 600-klassen måtte stoppe efter en række styrt, da regnen kom, men i de to efterfølgende løb var der ingen tvivl om, at Bonny Laursen, Horsens, var hurtigste mand. I Rookie 1000-klassen gik sejren i første løb til Lars Ebbesen, Varde, mens Mathias Poulsen, Slagelse, vandt det andet løb.

John Høj (71) blev vinder af det ene Super Sport-løb.

Sidste motorcykelklasse på FDM Jyllandsringen var feltet af klassiske racere, hvor man kunne hæfte betegnelsen veteran på såvel mand som maskine på den vindende ekvipage i første løb. Det var nemlig en af topkørerne fra 80ernes Road Racing-sport, Kim ’Ræs’ Jensen, Sverige, der vandt på en 25 år gammel Suzuki, mens Mike Spile, Hillerød, vandt andet løb på en lige så gammel Ducati.