Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1 - test

Williams støtter sæson test

Formel 1
Test 

19/08/11 

De forskellige Formula 1 teams har ikke siden 2009 haft mulighed for at teste i sæson perioden. Det var en fælles aftale som blev indgået for at holde omkostningerne nede, men nu støtter Frank Williams en ændring.
 

Med tre nye F1 teams i feltet og en del nye kørere som er ude og køre er det måske en ide at indføre en begrænset test periode i løbet af sæsonen mener Frank Williams, som også selv ville have lidt mere test tid til sine egne biler og kørere.

”Jeg støtter idéen om mere testtid. Vi er nød til at have lidt mere tid til vores ’håndværk’. Man er under et stort pres for at levere en god tid i kvalifikationen og derefter håber man på at det hele holder under løbet. Vores biler har været bemærkelsesværdige stabile, men der er altid en sund appetit for lidt mere test” fortalte Frank Williams.

Frank Williams mener også at med de årlige tekniske ændringer og den nye motor som bliver introduceret i 2014, må man stadig koncentrere sig og det tætte race.

Samtidig støtter han de nye V6 turbo motorer. ”Jeg vil tro at tyve procent af F1 fans nyder den teknologiske udvikling lige så meget som racet, men de fleste vil bare se godt race, og dette års ændringer har i hvert fald givet dem det. Jeg kan også lide ideen om de nye 6 cylinder turbo motorer fordi de viser den teknologiske vej mod mindre og mere brændstoføkonomiske motorer”

Om FIA er enige med Sir Frank Williams vil tiden vise, men rygter siger at flere af de andre teams også gerne ville have mulighed for at teste i løbet af sæsonen.

Selch

Læs mere om:
  • Williams F1 Team
  •