Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

ASRallyRacing til Tvilum Rallyshow

Rally Sprint 
18/08/11 

En god dag for temaet
Teamet havde til dagen børstet støvet af Peugeot 106'eren og fået den gjort klar til rallyshowet. Alex havde valgt at gøre dette for at skåne 306'eren til den kommende weekends DM-rally i Slagelse. Det ville være en katastrofe, hvis han med den havde påkørt en af de frygtede ”Hoffmann-klodser” som omkransede rallysprint banen i Fårvang.
 

En 3.plads i klassen og en generel 12. plads.

Alex og co-driver Marianne lykkedes med af køre en 3. plads i klassen og en generel 12. plads hjem blandt de i alt 66 startende hold. Klassen omfattede også biler med 2-liters motorer med 30 - 50 hk mere end Peugeot 106'erens lille 1,6-liters motor med ca. 220 af slagsen.


(Foto: Keld Vinther)

Alex fortæller: "Jeg lavede en fejl i første heat i tredie sving, hvor vi fra et bredt areal skal ramme præcist ind mellem to rækker paller med relativt lidt plads i bredden. Vi tog en snurretur, heldigvis uden at ramme noget. Jeg er sikker på, at bagdækkende var blevet for kolde og derfor havde lidt mindre vejgreb end jeg forventede".
(Red. stod på stedet og bemærkede noget andet: Alex kørte det foregående sving korrekt, men fik lige inden næste højresving det venstre hjulpar ud i noget løst sand og støv, som der var meget af på stedet. Det kan have bidraget til "karruselturen").

Det betød ca. 8 ekstra brugte sekunder til at få bilen vendt og komme videre. Heldigvis var kun 2 ud af de 3 ordinære heats tællende, så denne fejl fik ingen afgørende betydning.


(Foto: Keld Vinther)

Alex var godt tilfreds med egne præstationer.

12.pladsen fra de ordinære heats var nok til at komme med i Finaleheatet, hvortil kun de 18 hurtigste biler fik adgang.

I finaleheatet kørte Alex sin hurtigste tid på dagen, og kappede yderligere 2 sekunder at sin tid rundt på prøven. Her sluttede parret igen på en 12.plads af de 18 deltagere. Flot når man tænker på, at der blandt de hurtigere biler var mindst 7 med 270-280 hk eller flere under motorhjelmene. Og fem af disse var 4-hjulstrækkere.

"Jeg tror, hvis jeg havde satset hele butikkken, at jeg måske kunne have skåret endnu 2 - 3 sekunder af tiden. Men så var der heller ikke mere i mig. Vi to i bilen skulle jo gerne hjem i hel tilstand" udtalte Alex efter at heatet var afsluttet.


(Foto: Keld Vinther)

Det var således med en god fornemmelse i maven, at teamet tog kurs hjem mod Skjern efter dagens indsats.

Den kommende uge skal der lige laves de sidste forberedelser, inden Alex og Per kører til Slagelse for at kigge på prøverne og få skrevet sikkerhedsnoter fredag, inden det går løs med den obligatoriske ”Shake-down” fredag aften og det egentlige rally der skydes i gang lørdag formiddag.

Keld Vinther


Læs mere om:
  • Fårvang
  • 12/08/11 - Fårvang - Rally Sprint
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: