Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Honda planlægger at vende tilbage til WTCC

WTCC 
15/08/11 

Honda planlægger muligvis at vende tilbage til World Touring Car Championship.
Det vil være i samarbejde med Team Dynamics Honda som i øjeblikket deltaget i British Touring Car Championship med Matt Neal og Gordon Shedden bag rattet.
 

Team Dynamics teamchef Steve Neal har bekræftet at en bil bliver bygget for at evaluere mulighederne. Bilen vil blive testet næste år med henblik på at vende tilbage til WTCC i 2013. Hvem der vil køre bilen og i hvilket mesterskab den skal deltage er endnu ikke oplyst.

Neil Brown Enginieering, som bygger de nuværende BTCC Honda Civic motor, er allerede i gang med at udvikle en 1,6 liter turbo motor til WTCC – også kendt som ”New Generation Touring Car” motoren, eller bare NGTC.

Neil Brown siger at der er noget udviklings arbejde ”Vi vil have en bil klar til starten af næste sæson så vi kan teste, men man skal bruge omkring et år til at udvikle bilen”. Som tidligere nævnt er det endnu ikke oplyst hvem og hvor bilen skal udvikles.

Honda navnet har ikke deltaget i WTCC siden James Thompson kørte i N’Tecnologys Honda Accord. Thompson har også en del erfaring fra danske racerbaner med Hartman Racing, så måske er en mulig test kører. Men både Team Dynamics to chauffører kan også komme på tale da de på nuværende begge ligger i Top 3 i BTCC mesterskabet.

Selch

Læs mere om:
  • James Thompson
  •