Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Hammer klar til at genoptage DM-kampen

DM Rally 
15/08/11 

Klaus Hammer og Finn Thomsen er nu klar til at genoptage kampen om Danmarksmesterskabet i rally. Det sker den 19.-20. august, hvor årets fjerde afdeling af Mekonomen Rally Championship køres omkring Slagelse. Her er duoen fra Espergærde og Oksbøl klar til at starte i deres Fiat Punto Super 2000, der i løbet af sommerferien er blevet klargjort efter alle kunstens regler.
 

”Vi måtte opgive at starte i forrige DM-løb, da vi ikke kunne få et nyt gearkassehus, fordi det var gået i restordre,” fortæller Klaus Hammer. ”Nu har vi fået alle enderne til at nå sammen, og vi har fået sat en række nye stumper i bilen. Vi har også valgt at geare bilen om, og det skulle gerne være med til at give noget mere fart i den.”

Den ændrede gearing på den gule og sorte rallybil har faktisk betydet, at dens topfart vil blive reduceret til det kommende løb, men det frygter rallyholdet ikke for.

”Hidtil har motoren kun kortvarigt været i begrænseren, og så er det nok bedre at geare den ned, så vi er hurtigere i de lavere gear,” tilføjer Finn Thomsen. ”De italienske team bruger generelt en lavere gearing, fordi deres hastighedsprøver har flere sving, men i Slagelse skal vi bl.a. køre på kasernen, og her vil det være en fordel, at vi har gearet ned, for det er den største hastighedsprøve.”

Mandskabet fra Pole Position Denmark har til dato fået ganske få konkurrencekilometer i rallybilen, men man satser på at bygge videre på de erfaringer, man har fået i årets første løb.


Klaus Hammer og Finn Thomsen er klar til at genoptage kampen om Danmarksmesterskabet i rally på vejene omkring Slagelse den 19.-20. august
(Foto: Pole Position)

”Vi er på rette vej, og det synes jeg helt klart, at jeg har en god mavefornemmelse for,” siger Klaus Hammer. ”Det ville være fantastisk, hvis vi kan formå at blande os blandt Peugeoterne forrest i feltet.”

”Vi kører stadig efter at komme i top 5 generelt, og med de tider, vi kørte mod slutningen af det sidste løb, er vi ved at være med deroppe. Så er vi med, hvor det gælder,” tilføjer Finn Thomsen. ”Kan vi starte i det tempo, som vi sluttede med i Juelsminde, så vil vi være meget tilfredse. Det er det, der er vores mål.”

Det er dog lang tid siden, at Pole Position Denmarks rallyhold har været i aktion. Når løbet i Slagelse køres, er det tre måneder siden, at man sidst har været til start i kampen om Danmarksmesterskabet. Men det bekymrer ikke holdet.

”Vi er både mentalt og fysisk klar til løbet,” siger Finn Thomsen, mens Klaus Hammer tilføjer: ”Jeg har hen over sommeren selv trænet meget på mountainbike, så det er bare et spørgsmål om at komme op på hesten igen. Vi skal bare rette ryggen og så køre flat out for at se, hvad vi kan.”


Læs mere om:
 • Klaus Hammer
 • Pole Position Denmark
 • Slagelse
 • 20/08/11 - Slagelse - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS