Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Så kom Christian Jensens navn på Hall of Fame

Rally Sprint 
13/08/11 

Fredag aften blev det traditionsrige Tvilum Rallyshow for 33. gang kørt i industrikvarteret i Fårvang mellem Viborg og Århus. Gennem årene har der været mange vindere af løbet, men også mange gengangere. 13 forskellige var det blevet til, men ved årets udgave af løbet kunne navn nummer 14 tilføjes til Hall of Fame-listen. For første gang lykkedes det nemlig Christian Jensen, Ans, at vinde løbet.
 

Sidste år havde han været tæt på. Han havde vundet alle de tre indledende heats, men i finalen blev han slået med brøkdele af et sekund af Brian Madsen, Slagelse. I år var situationen en anden. Her tog Christian Jensen sejren i finalen, men undervejs var kampen hård.


Christian Jensen vandt endelig Tvilum Rallyshow og blev dermed navn nummer 14 på Hall of Fame
(Foto: Morten Alstrup)

Christian Jensen lagde ud med at distancere konkurrenterne i det første heat. Her var han henholdsvis tre og seks sekunder foran de nærmere forfølgere, sine to teamkammerater Esben Hegelund, Hadsten, og Ib Kragh, Juelsminde. I andet heat blev forfølgernes tempo sat i vejret, men stadig kunne Christian Jensen vinde. I det tredje heat var det i stedet Esben Hegelund, der var hurtigst foran Christian Jensen, men sejren var blot på et par tiendedele, så Christian Jensen kunne atter vinde den ordinære konkurrence sammenlagt.

I finalen startede de 18 bedste med langsomste mand forrest, og lidt efter lidt blev hurtigste tid bedre og bedre. Længe var Kim Madsen, Sorø, hurtigst, men så blev han overgået af Kim Boisen, Broager, og Benny Pedersen, Gørding. Sidstnævnte holdt længe førstepladsen. Men så kom Esben Hegelund på banen og satte en ny bedste tid. Den holdt dog kun et par minutter, for så havde Ib Kragh forbedret den med et sekund. Nu var der kun Christian Jensen tilbage, og da han kom i mål, var det hele afgjort. Han havde taget sin første sejr i Tvilum Rallyshow med en margen på 1,6 sekunder.


De tre hurtigste i Tvilum Rallyshow. F.v. Ib Kragh, Christian Jensen og Esben Hegelund
(Foto: Morten Alstrup)

Det fire timer lange Tvilum Rallyshow bød på masser af nervepirrende motorløb og intens underholdning, hvor mange kørere ydede deres bedste på den snævre bane i industrikvarteret.

En af publikumsfavoritterne var Benny Pedersen. Vestjyden sad bag rattet af en af de mindste biler i finalen, men han formåede alligevel at presse sin lille, sorte og røde Peugeot 106 til det yderste. Han kørte meget tæt på de betonblokke, der omkransede banen, men uden at ramme dem. Han sluttede på en generel fjerdeplads i finalen foran langt hurtigere biler, mens han i den indledende konkurrence havde sikret sig sejren i sin klasse foran teamkammeraterne Kenneth Madsen, Dianalund, og Anders Lysen, Sorø, der havde et tæt og underholdende dyst på sekunder.


Benny Pedersen blev for andet år i træk nummer fire i sin Peugeot 106
(Foto: Morten Alstrup)

Det andet af de tre indledende heats ved Tvilum Rallyshow måtte i øvrigt afbrydes, da en deltager skred ud og ramte en betonklods. Andenkøreren blev efterfølgende kørt til sygehospitalet for at blive checket.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Benny Pedersen
 • Christian Jensen
 • Esben Hegelund
 • Ib Kragh
 • Kim Boisen
 • Fårvang
 • 12/08/11 - Fårvang - Rally Sprint
 •  
   

  Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: