Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Ny og gammel kører starter i lørdagens Formel Ford-løb

Formel Ford - DK 
11/08/11 

FDM Jyllandsringen danner rammen om en kompakt løbsdag
På lørdag genoptages kampen om mesterskabet for Formel Ford. Det kommer til at ske på FDM Jyllandsringen, hvor Danmarks eneste klasse for enkeltsædede racerbiler kører en løbsdag med et endog særdeles kompakt program. Lørdag formiddag byder på træning og tidtagning, og så køres de to mesterskabstællende løb ellers om eftermiddagen.
 

I forhold til sæsonens hidtil kørte løb er feltet i Formel Ford-klassen vokset til den forestående mesterskabsafdeling, og det skyldes bl.a., at klassen både kan byde på en debutant og et gensyn med en gammel kører, der gør comeback.


Feltet i Formel Ford bliver udvidet med yderligere to kørere ved lørdagens dobbeltløb på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Henning Smed)

Debutanten er Sander Wichmann Mortensen, Helsinge, der skal køre en Van Diemen, som Egebart Motorsport hidtil har brugt. Men selv om det bliver første gang, at Sander Wichmann Mortensen skal køre løb, er han langt fra ubekendt med Formel Ford-klassen. Sidste år testede han nemlig en, og så har han igennem en årrække fungeret som mekaniker for sin far, Frank Mortensen, Helsinge.

”Vi har også haft en ledig Ray stående, og den bliver til løbet på Jyllandsringen kørt af Steffen Møller, og så er der i øvrigt en ny kører, der er interesseret i at køre den senere på året,” siger teamchef for Per Egebart fra Egebart Motorsport.

”Nu har jeg fået styrthjelmen støvet af og er klar til Jyllandsringen i weekenden. Det bliver sjovt at prøve igen,” siger Steffen Møller, Århus.


Topkampen forventes at komme til at stå mellem Jesper K. Egebart (1), Elliot Winther (9) og Jacob Nørtoft (62).
(Foto: Henning Smed)

Det er næsten ti år siden, at Steffen Møller første gang prøvede kræfter med en Formel Ford-racer. Efter seks sæsoner i kartingsporten hoppede han i 2002 over i Formel Ford, hvor han kørte to sæsoner for Elvin Nielsen Motorsport og blev nummer fire i DM. Siden har han bl.a. kørt Formel Renault 2.0 og Peugeot Spider Cup.

Forrest i feltet er der atter lagt op til en tæt kamp om sejrene i de to løb, der skal køres. Det kan godt være, at det er mere end to måneder siden, at der sidst er blevet kæmpet om point til mesterskabet, men flere kørere har holdt formen ved lige i sommerperioden. Frank Mortensen, Niels-Ejnar Rytter, Trustrup, og Jesper K. Egebart, Børkop, har således deltaget i løb i Euro Cuppen, mens Michele Gatting, Rungsted, har været en tur tilbage i kartingsporten, hvor hun blev nummer 20 i Europamesterskabet i KF2-klassen.

Lørdagens løb på FDM Jyllandsringen udgør midtvejspunktet i en sæson, der tæller syv løbsweekender og 16 løb. I toppen af tabellen har Jesper K. Egebart fået et ganske komfortabelt forspring, og det er altså nu, at kørere som Jacob Nørtoft, Vemmelev, og Elliot Winther, Roskilde, skal sætte ind, hvis det skal forhindre den forsvarende Danmarksmester i at tage sin anden titel i træk.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 14/08/11 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK - DM
  •