Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Michael Broberg: ”Jeg skal i top 5 i Fårvang”

Rally Sprint 
12/08/11 

Deltagerne i årets Tvilum Rally Show, der køres den 12. august i Fårvang mellem Århus og Viborg, kommer fra nær og fjern. Der er udlændinge. Der er deltagerne fra DM-serien i rally. Og så er der de kørere, der har specialiseret sig i netop den form for motorsportsdisciplin, som Tvilum Rally Show er – nemlig et rallysprint.
 

En af dem er Michael Broberg, Gjern. Han har flere gange tidligere været med i løbet, men i år er det første gang, at han starter i sin firhjulstrukne Subaru Impreza, selv om han har haft bilen i snart halvandet år.


Michael Broberg starter for første gang i Tvilum Rally Show i sin firhjulstrukne Subaru Impreza.
(Foto: Henrik Skovhuus)

”Sidste år havde jeg en voldsom afkørsel i et DM-rally, som satte en brat stopper for min sæson. I år har jeg så koncentreret mig om at køre rallysprint, og det er jeg helt vild med,” siger Michael Broberg.

Tre starter er det blevet til, og alle tre gange er den midtjyske rallykører kommet i top fem. Det blev til en fjerdeplads ved forårets Designa Rally GP i Kongensbro, mens to løb i henholdsvis Ringkøbing og Sdr. Vium udløste en anden- og en førsteplads.

”Jeg har fået en god opbakning fra kæreste og teamet bag mig. Jeg tabte lidt modet sidste år, men mit bagland har været godt til at bakke mig op, og det er det, der holder mig i gang,” siger Michael Broberg, der dog ikke tror, at han kan gentage sin seneste sejr, når Tvilum Rally Show køres den 12. august.


Tre top 5-pladser har Michael Broberg scoret indtil videre i denne sæson.
(Foto: Henrik Skovhuus)

”Jeg kører efter at komme i top 5, og bilen skal i hvert fald have gas. Jeg vil gå efter at komme så langt op som muligt – det er altid mit udgangspunkt. Jeg vil prøve at kæmpe med de store drenge og prøve at følge med dem, men det bliver lidt svært. Min bil er en såkaldt gruppe N-bil. Den er lidt langsommere, idet den er tungere, og så har de andre en fordel ved deres hurtige gearskifte. Det er det, der gør forskellen.”

Michael Broberg kommer til at møde hård modstand. Blandt andet stiller den tidligere Danmarksmester, Christian Jensen, Ans, til start med sin firhjulstrukne Peugeot 207 Super 2000, mens den aktuelle etter i årets Danmarksmesterskab – Brian Madsen, Slagelse – også bliver at finde i feltet. Netop ham henviste Michael Broberg til andenplads ved et løb i Ringkøbing tidligere på året.

”Jeg tror, at jeg har en god opskrift til at kunne klare mig godt, så jeg måske kan køre op mod Brian,” siger Gjern-køreren. ”Jeg har lagt taktikken til det, så jeg vil prøve at bruge dækvarmere, så vi starter med varme dæk, der kan have bid med det samme. Det giver lige de sidste sekunder, der er så vigtige i dette løb.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Fårvang
  • 12/08/11 - Fårvang - Rally Sprint
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: