Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Første sejr – eller den fjerde i Tvilum Rally Show

Rally Sprint 
11/08/11 

Der bliver deltagelse af mange mandskaber fra den danske rallyelite, når årets udgave af Tvilum Rally Show køres. Tre af de fire hold, der ligger i front for årets fire forskellige Danmarksmesterskaber, har således tilmeldt sig det traditionsrige løb, der skydes i gang sidst på eftermiddagen på fredag i Fårvang.
 

Det gælder bl.a. byens lokale rallykører, Morten Grove Nielsen, der fører an i kampen om mesterskabet i Standard National, men også den aktuelle etter i Tunet National, Rasmus Sørensen, Ølstykke, og den førende i den meget prestigefyldte 4WD-klasse, Brian Madsen, Slagelse, er med på startlisten. Sidstnævnte styrer ikke bare på vej mod et nyt Danmarksmester. Han er også forsvarende mester i Fårvang, da det var ham, som vandt 2010-udgaven af Tvilum Rally Show.


Brian Madsen vil forsvare sidste års sejr fra Tvilum Rally Show.
(Foto: Henrik Skovhuus)

Men han får det hårdt. Flere kørere vil forhindre ham i at få sin fjerde sejr i løbet. En af dem er Christian Jensen, Ans, der faktisk endnu har til gode at vinde på sin næsten-hjemmebane.

”Det nager mig. Endda meget,” indrømmer Danmarksmesteren fra 2009. ”Men jeg vil gøre meget for at vippe de andre af pinden, og jeg håber, at det vil lykkes for mig i år.”

Sidste år var Christian Jensen meget tæt på. Det var mindre end et halvt sekund, han tabte med til Brian Madsen i finalen i Tvilum Rally Show. Men i år frygter han ikke kun den forsvarende mester. Han frygter også sin nye teamkammerat Ib Kragh, Juelsminde.

”Ib plejer at være rigtig godt til sprintløb,” siger Christian Jensen. ”Det er klart, at han er sindssygt hurtig, så jeg tror ikke, at det bliver nemt. Det vil jeg da indrømme.”

Ib Kragh tror på den anden siden heller ikke, at han bare uden videre kan køre sig til den sejr, der også vil være hans fjerde i Tvilum Rally Show.


Christian Jensen jagter sin første sejr i Tvilum Rally Show, efter at han var brøkdele fra sidste år.

”Hvis det bliver tørvejr, er Brian en af favoritterne med sin Peugeot 306 Maxi med lav vægt og masser af effekt. Sidste år var vi halvandet sekund langsommere end ham med en svagere bil end den, vi har i år, så han skal stå tidligt op, hvis han skal vinde. Christian er jo altid god på banen, så vi må se, hvem der har heldet,” siger Ib Kragh.

Gennem årene har der været udenlandsk deltagelse i Tvilum Rally Show, men kun en enkelt gang er sejren gået til en kører, der ikke er hjemmehørende i Danmark. Christian Jensen frygter ikke en eventuelt udenlandsk trussel.

”I de seneste år har det ikke været udlændinge, vi har døjet med,” siger han. ”Kommer der en WRC-bil, bliver det nok hårdt, men jeg tror, at det kommer til at blive en meget lige kamp.”

”Selvfølgelig vil en udlænding i en WRC-bil kunne være med, men jeg tror ikke, at de kan følge os. Ikke med det tempo, der bliver kørt lige nu,” tilføjer Ib Kragh. ”Bliver det tørvejr, vil Brian Madsen være en af de stærkeste. Kommer der regn, vil Christian, Esben Hegelund og jeg nok have en fordel. Christian har jo aldrig vundet i Fårvang og vil gerne vinde. Men det kommer han heller ikke til at gøre i år!”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Fårvang
  • 12/08/11 - Fårvang - Rally Sprint
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: