Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Scirocco R-Cup

Hård weekend for Maiken Rasmussen

Scirocco R-Cup 
11/08/11 

Scirocco R-CupMaiken kørte i weekenden endnu en afdeling af Volkswagen Scirocco R Cup på Nürburgring. Efter en del uheldige løbs weekender havde Maiken Rasmussen håbet på en perfekt weekend med point på kontoen.
Desværre går alting ikke som planlagt.
 


Maiken Rasmussen i Volkswagen Scirocco R Cup på Nürburgring.
(Foto: Natascha Theisen)

Det var med stor selvtillid at Maiken Rasmussen tog til Nürburgring og den unge danske racerkører håbede på nogle resultater som var bedre end de sidste afdelinger, hvor hun ikke har været så heldig.

Den frie træning blev brugt på at lære den store bane at kende, hvilket gik rimeligt godt. Maiken Rasmussen kørte sig da også til 14. bedste placering af 27 biler, kun 4/10 fra top 5. ”Jeg var tilfreds med min første indsats i weekenden. Mine sektor tider var rigtig rigtig gode, bortset fra den sidste del af banen, for jeg havde problemer med den sidste chikane ud til start / mål langsiden.” fortæller Maiken Rasmussen.


Maiken Rasmussen i Volkswagen Scirocco R Cup på Nürburgring.
(Foto: Natascha Theisen)

Desværre går det ikke helt så godt i kvalifikationen. Data fra den frie træning viste at Maiken bremsede for hårdt og for tidligt i forhold at mange af de andre deltagere. Så den unge dansker prøvede at koncentrere sig om at ændre sin kørestil og måden at bremse på. Tiden til at ændre teknikken var kort hvilket betød at Maiken sluttede som nummer 16 i kvalifikationen”.
Selvfølgelig er jeg ikke tilfreds med mit resultat. Ud fra de data fra dagen før prøvede jeg at ændre min kørestil, men netop på grund af det, tror jeg at jeg lagde for meget fokus på mine nedbremsninger og derfor ikke slappede af og mistede lidt af min selvtillid.” sagde Maiken efter kvalifikationen.


Maiken Rasmussen i Volkswagen Scirocco R Cup på Nürburgring.
(Foto: Natascha Theisen)

6. afdeling af Volkswagen Scirocco R Cup startede lørdag eftermiddag. Kort før løbet skulle sættes i gang havde det regnet, hvilket betød at løbsdeltagerne skulle starte på regnvejrs dæk.
Kort efter starten begyndte banen at tørre mere og mere op, og da det i VW Scirocco R Cup ikke er tilladt at skifte dæk under et løb, betød det at deltagernes regnvejrs dæk begyndte at blive for varme. Problemet ramte også Maiken Rasmussen så på 9. omgang fik hun overbremset og ramte op bag i en konkurrent, med det resultat at hun rev sin forkofanger løs samt lavede en skade på sin køler, så bilen mistede kølervand.
Maiken Rasmussen gjorde hvad hun kunne for at undgå uheldet, men det var uundgåeligt da hun ikke havde ændret sit bremsepunkt fra de tidligere omgange. Maiken kunne kun trille i pit og udgå med bilen.


Maiken Rasmussen i Volkswagen Scirocco R Cup på Nürburgring.
(Foto: Natascha Theisen)

Efter løbet lavede Maiken Rasmussen en konklusion over de første seks løb i Volkswagen Scirocco R mesterskabet.
Det kan i korthed beskrives i en af hendes bemærkninger: ”Det er svært at begynde sin karriere i en standardbil, hvor konkurrencen er så hård. Flere af de andre kørere har flere års erfaring fra andre klasser. Vi har kun 30 minutters træning før kvalifikationen og har ingen yderligere testmuligheder i løbet af sæsonen. Bortset fra Oschersleben, så er alle baner nye for mig, så det kan være vanskeligt og være med helt fremme i kvalifikationen”

Næste afdeling for Maiken Rasmussen er den 2. og 3. september på Brands Hatch. Men inden da er den unge danske kører inviteret af VW Motorsport til at køre med i en indisk afdeling af VW Polo Cup den 19 og 20. august.

Kilde: Natascha Theisen

Selch

Læs mere om:
  • Maiken Rasmussen
  • Nürburgring
  •