Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Ginetta Junior Cup Danmark

Jason Watt i spidsen for ny dansk racerserie

Ginetta
Junior Cup
Danmark 

11/08/11 

Officiel ambassadør for Ginetta Junior Cup!
En af Danmarks mest kendte racerkørere, Jason Watt, er nu bekræftet som officiel ambassadør for Ginetta Junior Cup. Den nye racerserie der lanceres i Danmark i 2012, markerer sig i det danske motorsportslandskab som en nyskabelse, som specifikt satser på økonomisk ansvarlig talentudvikling af unge mellem 15 – 21 år. Seriens vision er: ”Fra 15 år og til Le Mans!”
 

Fokus på de kommende generationer i international motorsport var afgørende for Watt, der selv har været en af de mest lovende talenter i formelklasserne op mod Formel 1, og nu deltager på topniveau i STCC i sin Seat Leon-racer. Han ved om nogen, at det er nødvendigt med et nyt tiltag for at give de mange unge nye danske racertalenter en økonomisk realistisk mulighed for at komme fra gokart, og op i de hurtige standardvogne og sportsvogne. For alle kan ikke komme i Formel 1.


Jason Watt er officiel ambassadør for Ginetta Junior Cup
(Foto: Gripping Media)

Han hilser derfor Ginetta Junior Cup velkommen, især i en økonomisk usikker tid hvor aktierne falder, og en kommerciel sportsgren som motorsport er særlig ramt. Den tidligere DTC-mester er stadig meget aktiv i kartingsporten, og ved hvor vanskeligt det kan være at komme videre, uden den hjælp og rådgivning der også er en integreret del af den økonomisk attraktive Ginetta Junior Cup.

”Et godt initiativ!” forklarer Jason. ”Når alle de unge mennesker starter med at køre gokart, tror de at de skal være den nye Vettel. Men der er kun plads til 22 Vettel ‘er! Men hvis man ser den anden vej, er der mange som kører rundt med tag over hovedet og er godt tilfredse med det. Den beslutning har de taget i en tidlig alder, for at nå dertil.”

Den nye danske serie har allerede været på turné rundt på de danske racer- og kartingbaner hvor de unge talenter kunne tage den håndbyggede engelske sportsvogn i øjesyn. Næste skridt er en officiel testdag på Padborg Park den 16. august, hvor det engelske Ginetta Cars fabriksteam vil gæste den danske bane med to Ginetta G40 Challenge-racere. Her er alle unge mellem 15 – 21 år velkomne til at prøve, hvad det vil sige at køre sportsvogn på eliteplan.

Idemanden og promotoren for Ginetta Junior Cup, Tommy Schröter, er meget forventningsfuld overfor de mange muligheder, som det nye samarbejde med Jason Watt rummer.

”Jeg er utrolig glad for, at en topkører som Jason Watt har sagt ja til at være officiel ambassadør for Ginetta Junior Cup. Det er endnu en succeshistorie for en ny dansk racerserie, der kun har høstet roser og anerkendelse for sine tanker om effektiv talentudvikling på en attraktiv økonomisk platform.”


Den nye Ginetta Junior Cup vil give unge talenter et afsæt mod en international karriere
(Foto: Gary Parravani)

”Jason har selv været hele turen igennem, fra ung kartingkører der i en tidlig alder skulle træffe store økonomiske beslutninger, for at kunne fortsætte sin karriere helt op til Formel 3000 serien. Så han ved om nogen, hvor svært det er at nå helt til top. Og især hvor mange andre muligheder der byder sig, havde man truffet valget om at deltage i sportsvognsracing på Le Mans eller standardvognsløb i STCC.”

”Det er mit håb, at Jason Watt kan assistere os med at synliggøre, hvilke muligheder vi kan tilbyde med den nye Ginetta Junior Cup. Både for talenterne med fysisk, mental og teknisk træning, men også kommercielt hvor vi kan tilbyde helt nye banebrydende samarbejder, på kryds og tværs af brancheskel.”

Ginetta Junior Cup er godkendt af Danmarks Automobil Sports Union (DASU), og ligeledes sanktioneret af DASU´s Eliteudvalg. Jason Watts blåstempling er endnu en succeshistorie for den danske racerserie, der vil genopfinde talentudvikling for de kommende generationer.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jason Watt
  • Tommy Schröter
  • Padborg Park
  • 16/08/11 - Padborg Park - Ginetta Junior Cup Danmark
  •