American Le Mans Series

Monsun regn kostede Jan Magnussen sejren

ALMS
11/08/11

American Le Mans SeriesDet så længe ud til at Jan Magnussen og hans holdkammerat Oliver Gavin, skulle køre deres anden sejr i træk i GT klassen i hus, da 5. afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie blev afviklet på Mid-Ohio natten til søndag dansk tid

Fra en startplacering som nummer fem lavede Jan Magnussen en fantastisk start og overhalede tre konkurrenter udenom i første sving. Ved starten af anden omgang udbremsede Magnussen den førende BMW og tog føringen.

Jan Magnussen i sin Corvette
(Foto: Jan Kaiser)

Ved første pitstop, efter en times kørsel, overtog Oliver Gavin bilen og han fortsatte løbet i front. Her blev han indtil der kun manglede 45 minutter af det 2 timer 45 minutter lange løb. Da begyndte regnen at falde og da Gavin netop havde passeret pitten, da regnen for alvor tog til, kom han en omgang for sent i pit og dermed mistede han føringen og faldt tilbage på en fjerdeplads.

Flere biler røg af banen med tørvejrsdæk på den våde bane og en safetycar blev sat ind. Regnen aftog, men netop som løbet atter blev givet frit, blev der igen åbnet for sluserne og en monsun regn væltede ned over banen.
Der nåede kun at blive kørt lidt over en omgang, før en ny safetycar kom på banen, men i den korte tid var der masser af action på banen. Gavin fik kørt bilen frem på andenpladsen, bag Porsche #45, der nu førte. Bagfra kom dog Porsche #17, der havde et setup, der passede perfekt til regnvejret. Wolf Henzler kørte Porschen fra sjette til førstepladsen på en omgang, men næsten samtidig aquaplannede Porsche #45 af banen på langsiden.

Regnen fortsatte i uformindsket styrke og det var næsten umuligt, at køre på banen selv bag safetycar, så med kun 10 minutter tilbage af løbet, valgte løbsledelsen at stoppe løbet. Magnussen og Gavin måtte acceptere, at de havde domineret løbet, men måtte tage til takke med andenpladsen. Falken Tire Porsche #17 havde kun ført løbet en enkelt omgang, men det var til gengæld den vigtigste af dem alle og dermed vandt de deres første sejr i ALMS.

Jan Magnussen og Oliver Gavin på podiet.

”Jeg føler, vi havde fortjent sejren, men regnen vendte op og ned på det hele” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Til gengæld kunne vi også have mistet endnu mere i regnvejret, da Gavin var ved at aquaplanne af banen sammen med Porschen, så vi må glæde os over, at andenpladsen var god for mesterskabet. Jeg fik en rigtig god start. Alle søgte mod indersiden, så jeg valgte at gå den lange vej rundt og det lykkedes, at passere tre konkurrenter. Da vi gik ud på anden omgang, kunne jeg se, at BMW’en stadig kæmpede med at få bid i dækkene, så jeg angreb med det samme og fik udbremset ham. Det var tæt, men vi holdt føringen og fik sågar et lille forspring, men al det lavede regnen om på”.

Jan Magnussen og Oliver Gavin mindskede med deres andenplads afstanden til de førende i mesterskabet, Dirk Mueller og Joey Hand, BMW, til kun 17 point. Der resterer fire afdelinger af mesterskabet. Næste afdeling afvikles den 18.-20. august på Road America.