Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Series Karting

Sensationel sejr til Nicolai Sylvest i WSK Euro-finale

World
Series
Karting 

04/08/11 

Nicolai Sylvest sikrede sig med en sejr i årets sidste WSK Euro-afdeling den helt store revanche på Zuera-banen udenfor Zaragoza i Spanien, hvor han ellers ikke havde haft heldet med sig til finalen i Europamesterskabet i kartingsportens internationale KF3-klasse.
 

I et felt bestående af 81 kørere måtte han efter en uheldig tidtagning og nogle påkørsler nøjes med en 17. plads i finalen dog som bedste dansker.

Dette skuffende resultat gav dog den 14-årige skoleelev fra Jægerspris endnu mere motivation, da finalen i WSK Euro-serien skulle afholdes samme sted. Og han fik i den grad revanche med en komfortabel sejr!


(Foto: Sylvest Motorsport)

I tidtagningen var han blot halvanden tiendedel sekund fra de hurtigste, og han var dermed sikker på, at han skulle starte sine fire kvalifikationsheat fra top seks. Her gav han første gang en indikation af, at noget stort var i vente. To af de fire kvalifikationsheat vandt han. I det tredje tog han en andenplads, mens han noterede sig en femteplads som sit dårligste resultat. Alt imens han flere gange blev noteret for løbets hurtigste omgang!

Dette sikrede Nicolai Sylvest pole position til præfinalen, men tumult i starten betød, at han afsluttede første omgang som nummer fem. Den kun 14-årige Jægersprisknægt kom dog hurtigt op på tredjepladsen, hvor han indledte jagten på de to førende, hvoraf den ene var Max Verstappen – søn af den tidligere Formel 1-kører Jos Verstappen. På allersidste omgang lykkedes det Nicolai Sylvest at komme forbi dem, men så blev han selv presset udenfor asfalten, hvilket gav de to rivaler muligheden for at slippe forbi.


(Foto: Janni Storm)

Nicolai Sylvest skulle derfor starte finalen som nummer tre, men allerede efter det første sving var han fremme som toer bag netop Max Verstappen. Hollænderen passerede han efter et par omgange, hvorefter han begyndte at lægge afstand til forfølgerne. Samtidig satte Nicolai Sylvest den ene hurtigste omgang efter den anden, og da ingen var i stand til at holde hans tempo, var han i stand til at krydse det ternede flag 3,6 sekunder før den nærmeste forfølger, et forspring, der er en evighed i netop kartingsporten, og et resultat, som ingen anden dansker havde præsteret før ham i KF3-klassen.

”Nicolai var stolt over sin sejr, men jeg må indrømme, at jeg selv havde svært ved at holde vandet fra øjnene, da han kom på podiet, mens nationalsangen blev spillet,” fortæller hans far, den tidligere DTC-mester Jesper Sylvest.

Selv var Nicolai Sylvest på intet tidspunkt i tvivl om, at han ville kunne afslutte WSK Euro-serien med et topresultat.


(Foto: Janni Storm)

”Jeg vidste, at jeg kunne gøre det for med en af verdens bedste mekanikere og med nogle motorer og grej, som bare spiller, så var alle forudsætninger inde for rækkevidde,” siger skoleeleven.

Sejren i finalen betød samtidigt, at Nicolai Sylvest rykkede helt frem på fjerdepladsen i den endelige slutstilling i WSK Euro-serien.

Næste gang Nicolai Sylvest skal i kamp igen, er til World Cuppen, som foregår den 15. september på den italienske Sarno-bane.


(Foto: Janni Storm)

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  •