Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Hill Climb

På vej mod deltagerrekord

Hill Climb 
08/08/11 

Danmarks smukkeste motorløb er klar
Munkebjerg Hillclimb er ofte beskrevet som landets smukkeste motorløb. Gamle biler kører for fuld fart ad landets eneste ægte serpentinevej, den 1½ kilometer snoede vej fra Vejle Fjord op gennem skoven til Munkebjerg Hotel.
 

På søndag går det atter løs med et felt, der forventes at ramme loftet på 100 biler.

"Ældste bil er fra 1925, og yngste kun lige akkurat historisk, altså mere end 25 år," fortæller Søren Duun fra Historisk Motor Sport Danmark, der arrangerer det traditionsrige løb.

Hele tre biler er fra 1920'erne med Præstøkøreren Peter Berings Alvis 12/50 Supersports som feltets ældste.


Peter Bering fra Præstø stiller til start i Munkebjerg Hillclimb med sin sjældne Alvis 12/50 Supersports fra 1925. Bemærk de originale nummerplader
(Foto: Michael Eisenberg)

I den moderne ende finder man en af 1980'erne vildeste rallybiler, en Opel Manta 400 ført af rallykøreren Jan Sørensen fra Hammel.


En af feltets favoritter er Jan Sørensen fra Hammel i denne Opel Manta 400 fra starten af 1980'erne
(Foto: Michael Eisenberg)

Og i midten møder man tre Volvo 1800 som en markering af 50-året for den svenske sportsvogns fødsel. Den var kendt som køretøj for Simon Templar, Helgenen, i skikkelse af skuespilleren Roger Moore fra tv-serien i 1960'erne. Endelig vidner ikke mindre end 16 Fiat-biler om mærkets storhedstid i Danmark for mellem 30 og 50 år siden.


Allan Nobel fra Randers markerer 50-året for lanceringen af Volvo 1800 med sin svensk byggede model fra 1965. De første biler blev bygget i England
(Foto: Michael Eisenberg)

1950'erne var et gyldent årti for åbne sportsvogne, men kun en enkelt har fundet vej til Munkebjerg Hillclimb. Det er den Austin Healey 3000 fra 1959, som køres af løbets hovedsponsor, Hans Geschwendtner fra Munkebjerg Hotel.


Austin Healey 3000 var en drøm af en sportsvogn for 50 år siden. Denne køres af Hans Geschwendtner fra Munkebjerg Hotel
(Foto: Michael Eisenberg)

Løbet er et ægte hastighedsløb. Bilerne starter med et minuts mellemrum på sydsiden af Vejle Fjord og kører op ad serpentinevejen med mål ved Munkebjerg Hotel. Man kører ruten fem gange, to gange træning og tre heat i selve løbet.

Som noget nyt kan kørerne teste deres biler dagen før løbet, om lørdagen, på en ny 1,3 km sprintbane på Vejle Nordhavn.

Både ved træningen lørdag i Vejle by og ved selve løbet søndag er der gratis adgang for et publikum på typisk et par tusinde.

"Munkebjerg Hillclimb er en del af Vild med Vand i Vejle," fortæller Søren Duun.

Søren Duun oplyser, at shuttlebusser indsat af Vejle Kommune bringer publikum gratis rundt mellem de forskellige begivenheder, også fra byen ud til sydsiden af Vejle Fjord, hvor Munkbjerg Hillclimb har start fra kl. 10.

Man kan læse mere om arrangementet på www.munkebjerghillclimb.dk


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Munkebjerg
  •