Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperSport 600 VM Series

Styrt fra podiet – men pokal med hjem

SuperSport
600 VM Series 

05/08/11 

Robbin Harms i Supersport VM på Silverstone
Danmarks bedste Road Racing kører Robbin Harms startede eminent godt i søndagens ottende afdeling af Supersport verdensmesterskabet på den berømte britiske Silverstone racerbane. Danskeren havde kvalificeret til 5. bedste startposition, bl.a. foran de tre bedst placerede i VM-kampen og kom godt af sted i løbet. Efter et par omgange var Harms nået op på tredjepladsen, men måtte så lide den tort at skride af banen og styrte.
 

Heldigvis skete der kun materiel skade, men naturligvis ærgrede Harms sig over at det, der kunne være blevet en podieplacering, endte i et styrt.


(Foto: Harms Benjan Racing)

”Men jeg fik en pokal med hjem endda,” smilede den ukuelige dansker efter løbet. Robbin Harms havde nemlig på blot den 2. omgang med fuld benzintank sat løbets absolut hurtigste omgangstid, ”og det præmieres med en pokal,” forklarer han og fortæller i øvrigt, at forhjulet var forsvundet væk under ham uden varsel, som det hedder på motorsportssprog, hvor enhver racerkører ved, at man på en motorcykel normalt kan fornemme, når man er faretruende nær skridgrænsen.


(Foto: Harms Benjan Racing)

Den hurtige omgangstid var ikke ny banerekord, men tæt på. Omgangstiden på 2m09,881s svarer til en gennemsnitsfart på 163,728 km/t.

Næste løb i Supersport VM finder sted på Nürburgring i de tyske Eifelbjerge d. 4. september.

Resultat, Supersport VM, 8. afd. Silverstone, England. 31. Juli 2011
1. C. Davies (GBR), Yamaha YZF R6, 34m55,198s
2. David Salom (ESP), Kawasaki ZX-6R, +1m001s
3. Fabian Foret (FRA), Honda CBR600RR, +2m449s

Stillingen i Supersport Verdensmesterskabet efter dagens løb
1. C. Davies (GBR), 146 pts.
2. D. Salom (ESP), 104 pts.
3. F. Foret (FRA), 101 pts.
4. B. Parkes (AUS), 95 pts.
5. L. Scassa (ITA), 83 pts.
6. S. Lowes (GBR), 73 pts.
7. G. Rea (GBR), 62 pts.
8. R. Harms (DEN), 59 pts.

Søren Clauding


Læs mere om:
  • Robbin Harms
  •      ASETEK SIMSPORTS