Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Nykjær tættere på toppen trods uheld i Tyskland

WTCC 
05/08/11 

Michel Nykjær kom tættere på toppen i kampen om privatkørernes titel i årets officielle verdensmesterskab for standardvogne. Før weekendens to løb på Oschersleben i Nordtyskland var han 16 point efter den førende mand i tabellen, men nu har han fået reduceret afstanden op til etteren til blot ni point – og det endda til trods for, at weekenden langt fra var problemfri for ham.
 

Racerkøreren fra Næstved blev næstbedste privatkører i første løb, mens et teknisk problem satte ham tilbage på sidstepladsen i det andet løb.

”Hvis bare jeg havde fået nogle point i andet løb, var jeg kommet længere frem i mesterskabet og sikkert også tættere på etteren,” konstaterer Michel Nykjær efter en weekend, hvor han i tidtagningen var blandt de hurtigste privatkørere.

”Midt i den første tidtagning var jeg fremme blandt de 4-5 bedste, og jeg endte som nummer syv, så jeg gik videre til den anden tidtagning. Her kørte jeg på ottendebedste tid af alle.”


Michel Nykjær havde bl.a. Chevrolets fabrikskører Alain Menu bag sig på Oschersleben
(Foto: FIA WTCC)

I det første heat viste køreren fra Pole Position Denmark, at Oschersleben i regnvejr er en cocktail, der passer rigtig godt til ham og hans gule Seat Leon.

”Jeg fik en kanonstart, og efter at jeg fik overhalet flere foran, lå jeg firer generelt i løbet,” fortæller Michel Nykjær. ”Undervejs i løbet følte jeg, at bilen ikke helt havde det samme greb som tidligere. Den satte også ud og meldte om lavt benzintryk, så jeg er glad for at komme i mål som syver og næstbedste privatkører.”

I pausen mellem første og andet heat arbejdede Sunred Engineerings teknikere på at finde fejlen, men det lykkedes desværre ikke helt. Michel Nykjær fik derfor ikke meget ud af sin startposition som firer og efter et pitstop sluttede han løbet som sidste mand.

”Jeg synes, at vi har svære betingelser, fordi der har været småproblemer med den nye motor. Det gør det svært at skrabe point sammen, selv om jeg synes, at vi ligger godt til,” siger Michel Nykjær. Han kunne til gengæld glæde sig over stor dansk opbakning på Oschersleben. Mange fans og medarbejdere fra sponsorerne Inges Auto og Yokohama var til stede på den nordtyske racerbane.

”Det er dejligt med den opbakning, når man kører i udlandet. Det er en stor støtte,” siger han.


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Pole Position Denmark
  • Oschersleben
  • 31/07/11 - Oschersleben - WTCC - FIA VM
  •