Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Prix 3

Andenplads til Michael Christensen i Ungarn

Grand Prix 3 
01/08/11 

Hovedløbet for Grand Prix 3 klassen lørdag den 30. juli på Hungaroring bragte endelig en velfortjent succes for Michael Christensen. Med en flot indsats skyggede den danske kører den senere vinder Valteri Bottas gennem hele løbet, og sluttede på andenpladsen.
Det var det hidtil bedste resultat i GP3 og en kærkommen opmuntring forud for sæsonens sidste to løb.
 

For en gangs skyld forløb kvalifikationen uden problemer, og Michael var i spil til topplaceringer gennem hele forløbet. Til slut blev det til startplads P5, og dermed et godt udgangspunkt til løbet. Efter en fantastisk start lykkedes det at køre uden om fire forankørende i første sving og lægge sig i baghjulet på Bottas. Det er svært at overhale på Hungaroring, så i sidste ende blev det til andenpladsen lige efter vinderen, men undervejs satte den 20-årige dansker løbets hurtigste omgang og scorede et bonuspoint derved. Sammen med 8 points for andenpladsen blev den samlede pointscore i 2011 mere end fordoblet, til i alt 16.


(Foto: grandprixphoto.com)

(Foto: grandprixphoto.com)

Svært i sprintløbet
Lørdagens løb blev kørt i tørvejr, men forholdene til søndagens sprint race var helt anderledes. Tæt regn op til løbets start bevirkede at banen var meget våd, men dog under optørring.

”Sammen med min ingeniør besluttede vi os for et set-up beregnet på tørvejr, men det skulle vise sig at være en fejl”, sagde Michael Christensen efter løbet. ”Banen forblev meget våd, og bilen blev derfor meget svær at køre”.

Efter et problemfyldt løb, der inkluderede et spin, sluttede han på 14. pladsen.


(Foto: grandprixphoto.com)

Der går nu en måneds tid inden næste løb på klassiske Spa-Francorchamp i Belgien 26. - 28. august. Danske fans kan derfor se en moderne GP3 racer på tæt hold når den fremvises under Copenhagen Historic Grand Prix den 6. - 7. august, samt få en motorsnak med Michael.

Helen Temple Rist


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Hungaroring
  • 31/07/11 - Hungaroring - Grand Prix 3
  •