Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Der bliver fart og fest i Fårvang

Rally Sprint 
31/07/11 

Der er nogle begivenheder, der altid ligger fast. Juleaften falder således på den 24. december. På samme måde har Danmarks mest traditionsrige rallysprint også sin faste pladser i kalenderen. Det årlige Tvilum Rally Show afvikles nemlig hver gang fredag i uge 32, og det betyder, at årets udgave køres den 12. august.
 

Det er ikke kun tidspunktet, der er en tradition for Tvilum Rally Show. Det er også programmet, for ligesom i de sidste mange år kommer det til at byde på fire koncentrerede timer med fart og fest i industrikvartet i byen Fårvang, der ligger ved hovedvej 26 mellem Viborg og Århus.


De mange tusinde tilskuere får masser at kikke på ved årets Tvilum Rally Show.
(Foto: Morten Alstrup)

Et kvarter før start bliver deltagerne i løbet præsenteret på rallysprintbanen, og præcist klokken 17 bliver Tvilum Rallyshow formelt skudt i gang. Her starter det første af tre indledende heats, hvor op mod 60 mandskaber i deres rallybiler skal forsøge at sætte den hurtigste tid. Senere følger yderligere to heats, hvor alle biler er med, men herefter begynder grebet at stramme om deltagerne. Umiddelbart efter det tredje indledende heat starter frasorteringen, for det er nemlig kun de 20 hurtigste kørere, som kommer med i den altafgørende finale, der køres fra klokken 20.45 til 21.00!

Ligesom tidligere år vil Tvilum Rally Show få deltagelse fra nær og fjern. Flere udenlandske kørere har meldt deres ankomst til løbet, mens også mange af deltagerne fra den danske rallyelite er til stede foruden flere deciderede rallysprintspecialister.

Fra Danmarksmesterskabet i rally møder Peugeot Sport Dealer Team DK med trioen Esben Hegelund, Hadsten, Christian Jensen, Ans, og Ib Kragh, Juelsminde. Sidstnævnte kører er tidligere tredobbelt vinder af Tvilum Rally Show, og han kan derfor tage sin fjerde sejr, hvis han stryger til tops på årets anden augustfredag. Men den mulighed er han ikke ene om. Også Brian Madsen, Slagelse, kan komme op på sejr nummer fire, og selv om han ikke deltager i den bil, der har bragt ham i front for årets Danmarksmesterskab, har han alligevel køretøjet til at vinde med. Han stiller nemlig op med den Peugeot 306 Maxi, han sidste år sejrede med i Fårvangs industrikvarter.


Mange af kørerne fra DM-serien i rally starter i Tvilum Rally Show. En af dem er Rasmus Sørensen.
(Foto: Morten Alstrup)

Tvilum Rally Show er også altid god for en overraskelse. For nogle år siden slog Benny Pedersen, Gørding, i sin lille Peugeot 106 masser af konkurrenter med langt kraftigere materiel, og måske vil kørere som Rasmus Sørensen, Ølstykke, og Michael Broberg, Hammel, kunne drille favoritterne i henholdsvis deres Volkswagen Golf Kitcar og Subaru Impreza.

Rallysprintet udgør naturligvis hele krumtappen i Tvilum Rally Show, men der er mange andre aktiviteter på programmet. Mellem første og andet indledende heats giver MC Shepherds og Old Boys MC publikum køreture på bagsædet af deres motorcykler, mens man i pausen mellem andet og tredje heat atter kan opleve Tvilum Klassisk Show, der er en kavalkade af historiske køretøjer på to, tre og fire hjul.

Kjellerup og Omegns Motorklub
www.rallyshow.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Fårvang
  • 12/08/11 - Fårvang - Rally Sprint
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: