Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Michel Nykjær på ’næsten’-hjemmebane i VM

WTCC 
29/07/11 

Michel Nykjær gør sig nu klar til at genoptage kampen om verdensmesterskabet for standardvogne. Det sker i den kommende weekend på Oschersleben, der med sin placering mellem Hamborg og Berlin er det tætteste, racerkøreren fra Næstved kommer på en hjemmebane i årets VM-serie.
Samtidig er det den bane i årets program, han har det bedste kendskab til, da han deltog i VM-løbene her både i 2009 og 2010.
 

”Det er en god og skæg bane, hvor vi tidligere har været hurtige. I hvert fald med den dieselbil, vi kørte med sidste år,” forklarer Michel Nykjær. ”Jeg blev firer sidste år, og jeg kan godt lide den bane. Banen er lidt som Jyllandsringen med mange sving, som minder meget om dem fra de danske baner.”


(Foto: Stine Østergaard)

Selv om det er tredje gang, at Michel Nykjær skal køre på Oschersleben, så bliver det i en konfiguration, han ikke har prøvet her før. I 2009 startede køreren fra Pole Position Denmark i en Chevrolet. Sidste år var det i den dieseldrevne Seat, og nu gælder det så den nye benzinmodel.

”Det bliver spændende at se, om den nye motor kører lige så godt som dieselen,” siger han. ”For at få træk i motorerne er det vigtigt at komme rigtigt ind på langsiden. Der er sving, hvor det drejer og drejer hele tiden, og hvor det er vigtigt at køre stærkt. Der skal presses på samtidig med, at man skal sørge for at blive på banen. Man skal lige bremse de sidste fem meter senere hele tiden. Det er det, der skiller kørerne fra hinanden, for jeg tror, at forhjulstrækkerne og baghjulstrækkerne vil stå på meget lige fod.”

Udover det indgående kendskab og karrierens hidtil bedste resultat er der andet, som er med til at gøre Oschersleben til ’næsten-hjemmebane for Michel Nykjær. Det er den danske opbakning, han får i weekenden.

”Alene fra min fanklub kommer der 60 medlemmer, som bakker mig op, men da banen ligger så tæt på Danmark, kommer der sikkert også mange andre danskere,” siger han. ”Det er dejligt, at der kommer så mange for at støtte op om en. Når man som jeg kører i udlandet, hvor der ikke er ret mange, man kender på banerne, er det dejligt, at der kommer nogle, som vil råbe og skrige ad en.”

Da Oschersleben er en velkendt bane i VM-sammenhæng, er der ingen fredagstræning. Det går løs med to gange træning lørdag, inden det gælder den meget afgørende tidtagning.

”Igen gælder det om at komme blandt de ti bedste i den første tidtagning. Det er igen det mål, jeg kører efter, og det lykkedes også sidste gang, hvor jeg var nier på tiden,” siger han. ”Jeg håber, at det skal lykkes, og jeg tror, at de mange danske fans vil være med til at give mig 5-10 hestekræfter mere…”.


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Pole Position Denmark
  • Oschersleben
  • 31/07/11 - Oschersleben - WTCC - FIA VM
  •