Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Claus Møller gjorde rent bord på Ring Knutstorp

Historisk 
29/07/11 

- 2 pole positions, 2 sejre
Claus Møller gjorde rent bord med 2 pole positions, 2 sejre og hurtigste omgangstid til det 38. Sportsvagnsmeeting, arrangeret af Malmö Sports Car Club den 8. - 10. juli på den svenske racerbane Ring Knutstorp. Der var 280 historiske biler anmeldt til løbsweekenden, men selvom Møller kørte løb sammen med de lynende hurtige Clubman racere i RS & Clubman klassen, var den Gulf sponserede sportsvogn aldrig under pres.
 

Den danske sportsvognskører, Claus Møller, har deltaget i flere danske løb med sin PRC sportsvogn. Han besidder banerekorder i sin klasse på de fleste danske baner, så tiden var moden til nye udfordringer.

Ring Knutstorp banen, i nærheden af Helsingborg, er en stor oplevelse og ikke mindst en stor udfordring. Der er store højdeforskelle og føles som at køre race i en rutsjebane midt i de svenske skove. Banen har flere legendariske sving, som Tändstiften, Litokurva og Idioten.


Møller i kamp med de hurtige Clubman racere
(Foto: www.racefoto.se)

Det var første gang at Claus kørte løb med PRC sportsvognen i Sverige, men bilen er tæt knyttet til broderlandet. Det afspejlede sig også i mængden af meget interesserede tilskuere i CM-Motorsports telt, der var mange spørgsmål om bilen, dens konstruktion og historie. Bilen er tidligere blevet kørt af en af de svenske racerstjerner, Jan Brunstedt, og så er motoren bygget i Sverige.

Næste opgave for Claus Møller, er Swedish Racing League løbet på Anderstorp banen. En bane som Claus glæder sig meget til at prøve, da banens størrelse nærmer sig de europæiske baner som PRC sportsvognen er konstrueret til at være hurtig på.

”Anderstorp er den 5. & 6. August, og så er det planen at køre Super Car Challenge på Jyllandsringen weekenden efter,” fortæller Claus Møller.

"Det var fedt på Knutstorp, igen at være sammen med de historiske. Der er altid en helt speciel stemning af entusiasme i ryttergården".

"Ring Knutstorp er en fantastisk bane - men også fysisk krævende, når man sidder i en bil med tung styring, solen skinner og temperaturen når over 30 grader".

"Jeg glæder mig til Anderstorp, det er første gang jeg skal prøve banen - og en bane i Formel 1 størrelse i det hele taget. Og nu finder vi ud af, hvor stærkt bilen egentlig kan køre. Gearingen fra 5. gear på de danske baner er faktisk lige kort nok, til at kunne bruges til 4."


Den danske Gulf PRC sportsvogn med det jagtende felt
(Foto: www.racefoto.se)

Claus optog andet heat med 2 HD kameraer monteret på sin sportsvogn, så I kan nyde en hurtig start og løbsomgange på den fantastiske bane Ring Knutstorp:
http://www.youtube.com/watch?v=RA1zNesbH9A


Claus Møller øverst på podiet
(Foto: Rene H. Vilhelmsen)

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Claus Møller
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her