Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Stor sejr til Jan Magnussen i Canada

ALMS 
25/07/11 

American Le Mans Series– bevarer unik rekord
Jan Magnussen kørte sig i sin Corvette til karrierens 26. sejr i den Amerikanske Le Mans Serie, da fjerde afdeling blev afviklet på Mosport banen i Canada, natten til mandag dansk tid. Sejren betød, at Jan Magnussen bevarede en unik rekord, da han som eneste kører nu har vundet løb i alle 13 sæsoner af den Amerikanske Le Mans Serie, der startede tilbage i 1999. En rekord han i forvejen har været ene om siden 2008.
Sejren på Mosport var desuden Jan Magnussens femte sejr på den svære og udfordrende bane.
 

Jan Magnussens engelske holdkammerat Oliver Gavin startede løbet i Corvetten fra sjette startposition. I den tætkørte store GT klasse avancerede han, da andre lavede fejl og kort før kørerskift var han oppe på andenpladsen.
Han blev dog presset bagfra af Ferrari #62 og de to indledte en tæt og spændende duel. Ferrarien kom forbi, men i næste sving kom Gavin tilbage, da de passerede en GTC bil på hver sin side. Ferrarien forsøgte en overhaling igen senere og denne gang måtte Gavin give sig, men blev samtidig ramt og fik en punktering. Han fik bilen bragt tilbage til pitten, hvor Jan Magnussen med en time tilbage overtog Corvetten i tredje position.

Jan Magnussen kom op til Ferrari #62 og da de to biler var ved at overhale langsommere konkurrenter, tog Magnussen chancen og gik forbi. BMW, der har vundet alle sæsonens løb inden Mosport, lå i front med Dirk Werner, men Jan Magnussen begyndte stille og roligt at mindske afstanden til fronten. Forspringet var bragt ned til fire sekunder, da Werner i BMW’en påkørte den førende GTC bil. Løbsledelsen takserede fejlen til en stop-go og dermed var Jan Magnussens Corvette i front, en føring han holdt til mål, selvom Ferrari pressede på bagfra.


Jan Magnussen lykønskes af holdkammerat Oliver Gavin.
(Foto: GM Racing Photo)

”Jeg er bare så glad. Det er en fantastisk sejr for teamet. Vi var ikke hurtigste bil på banen i dag, men vi havde en god strategi. Det var af og til tæt, når vi skulle overhale de langsommere biler, men vi var tilpas aggressive samtidig med, at vi holdt os udenfor problemer. Jeg kom lige nøjagtig forbi Ferrarien og kunne ved at tage de rigtige chancer i trafikken holde presset på BMW og til sidst lavede de en fejl, der kostede en straf og pludselig kom løbet til os” sagde Jan Magnussen efter løbet, hvor han også reflekterede på sin rekord med sejre i alle 13 sæsoner. ”Jeg er faktisk rigtig stolt over den rekord. Når jeg tænker over, hvor mange store navne, jeg har kørt med og mod, så må jeg indrømme, at det er lidt fedt, at have den rekord alene”.


Jan Magnussen og Oliver Gavin øverst på sejrspodiet.
(Foto: GM Racing Photo)

Med 20 point for sejren på Mosport er Jan Magnussen og Oliver Gavin på andenpladsen i mesterskabet nu 23 point efter de førende Dirk Mueller og Joey Hand i BMW.

Næste afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie afvikles på Mid-Ohio den 5. - 6. august.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Oliver Gavin
  • Mosport Park
  • 24/07/11 - Mosport Park - ALMS
  •