Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Touring Car Cup

Nykjær: ”Det var en katastrofeweekend”

ETC Cup 
24/07/11 

For Michel Nykjær blev årets FIA European Touring Car Cup en stor skuffelse. Efter at have været konkurrencedygtig i de indledende træninger forhindrede tekniske problemer i både tidtagning og løbene Næstved-racerkøreren at vise den fart, der i 2007 og 2008 gav netop ham titlen.
 

”Det var en katastrofeweekend,” siger Michel Nykjær. ”Det er nok en af de værste weekender, jeg har haft. Alt, hvad der kunne gå galt, gik galt i denne her weekend.”

Startmotoren på den svenskejede Chevrolet Cruze gik i stykker, netop som tidtagningen skulle begynde, og da køreren fra Pole Position Denmark endelig kom på banen, var det begyndt at regne. Før første løb forhindrede mekanikken ham i at være med fra start, og i det andet løb blev han stoppet af et fladt batteri.


Michel Nykjær var hurtig under træningen, men uheldig i såvel tidtagning som løb
(Foto: FIA ETCC)

”I aftes skiftede mekanikerne alt muligt på motoren, og de kunne starte den flere gange, men da vi skulle gøre klar til opvarmningen i dag, var den gal igen,” forklarer Michel Nykjær. ”Starteren og svinghjulet bevægede sig ikke rundt. Mekanikerne skiftede en masse, men vi kunne ikke nå at blive klar til det første løb. Jeg kom ud at køre til sidst, men så havde jeg en sivepunktering.”

Det andet løb måtte Michel Nykjær starte fra pitten, men først da hele feltet var kommet igennem første sving, blev han sendt af sted.

”Da jeg havde indhentet nogle af de langsommere kørere, begyndte instrumentpanelet at melde om lavt batteri,” fortæller Michel Nykjær. ”Så begyndte servostyringen at sætte ud, inden bilen stoppede. Jeg fik den startet igen, men kunne kun køre 50 meter, inden den døde igen.”

Michel Nykjær er naturligvis ærgerlig over weekendens forløb, for han følte, at han var konkurrencedygtig.

”Jeg kunne se, at jeg var hurtig i svingene, og på langsiderne fulgte jeg også godt med de andre kørere. Jeg følte, at jeg havde en god bil, men vi var ikke herre over de ting, der skete,” siger han. ”Jeg og de andre fra Pole Position Denmark var rigtigt godt tilfredse med teamets indsats. Samarbejdet fungerede perfekt, og de arbejdede yderst professionelt med at få løst problemerne. Desværre skete uheldene bare på nogle meget uheldige tidspunkter.”

I næste weekend er Michel Nykjær tilbage i sin Seat Leon, når ottende afdeling af verdensmesterskabet for standardvogne køres på Oschersleben i det nordlige Tyskland.


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Pole Position Denmark
  •