Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Ginetta Junior Cup Danmark

Emil Andersen skal teste Ginetta Junior Cup

Ginetta
Junior Cup
Danmark 

22/07/11 

Årets mest vindende Rotax Max Junior karting kører ser Ginetta Junior Cup som næste skridt!
Den fabriksstøttede Ginetta Junior Cup test event på Padborg Park den 16. august rykker stadig tættere på, og tilmeldingerne kommer fortsat ind til et snart fyldt testfelt. Den eliterettede sportsvognsserie som starter på dansk grund i 2012, henvender sig udelukkende til danske og udenlandske talenter mellem 15 – 21 år.
 


Ginetta G40 Challenge.
(Foto: Gary Parravani – Xynamic Motorsport Photography)

Senest har en succesrig danske Rotax Max kartingkører i Junior klassen meldt sin ankomst, 14 årige Emil Andersen, og han glæder sig meget til at prøve den nye engelske sportsvogn. Den unge dansker fører Rotax Max Junior klassen med maksimum point, og har en lovende fremtid foran sig.

Emil er en del af den tidligere DTC kører, Robert Schlünssen og Ken Nielsens karting team RS Competition. Rotax Max Junior er den mellemste kartingklasse, for kørere mellem 13 – 19 år, med frit valg af chassis. RS Competition deler Ginetta Junior Cups opfattelse af, at det er vigtigt at give de unge talenter de rette værktøjer til at begå sig internationalt.

”Det er et rigtigt spændende projekt, ” fortæller Emil Andersen. ”Formel Ford ser ikke ud til at være vejen frem rent karrieremæssigt, der er for få kørere og der mangler også et internationalt link. Jeg synes om Ginetta G40 raceren, og jeg glæder mig til at prøve den. ”


Emil Andersen prøvesidder sin nye racer.
(Foto: Tommy Schröter)

Promotor for Ginetta Junior Cup klassen, Tommy Schröter, glæder sig også meget over, at se en så succesrig kartingkører teste den håndbyggede engelske sportsvogn.

”Det glæder mig rigtigt meget, at Emil som den mest vindende Rotax Max Junior kører ønsker at teste vores Ginetta. Det viser at konceptet er det rigtige og at det fungerer i praksis. At Ginetta Junior Cup satser på et eliterettet sportsvognsprojekt, med instruktører inden for alle de væsentlige områder der er nødvendige at beherske som ung racerkører.”

”Emil kan se at det er vejen frem for ham, han er en super hurtig kartingkører, det ser vi som et stort anerkendende skulderklap. Vi glæder os til at se ham i aktion, på Padborg Park den 16. august.”

Testen vil foregå på Padborg Park racerbanen den 16. august, med tilstedeværelse af Ginetta Cars fabriksteamet og 2 Ginetta G40 racere. Der er stadig få ledige pladser, deltagelse koster 2800,- kr plus moms, med forsikring allerede betalt af promotoren.

Fakta:

 • Ginetta Junior Cup Danmark er et eliterettet rammeprogram, og den danske version af den engelske Ginetta Junior Championship.
 • Ginetta Junior Cup Danmark er åben for alle nationaliteter, og har i England derudover vist sig som et godt udspring for kvindelige racerkørere.
 • Ginetta Junior Cup Danmark modtager officiel fabriksstøtte fra Ginetta fabrikken i England.
 • Ginetta Cars´ bestyrelsesformand, Lawrence Tomlinson, vandt Le Mans GT2 klassen i 2006.
 • Seriens danske idemand er den 37 årige tidligere DTC kører, Tommy Schröter, som også er en af landets mest anvendte undervisere i avanceret køreteknik i Drive4Fun Race Academy.
 • Serien køres i håndbyggede Ginetta G40 Challenge racere med 150 hestekræfter, drevet af samme motor som i en Formel Ford formelracer.
 • Bilen som serien køres i, Ginetta G40 Challenge, er en håndbygget engelsk sportsvogn. Konstrueret over en rørrammekonstruktion, og glasfiberkonstruktion. Motoren er en 1,8 liters Ford Zetec motor med 150 hestekræfter, kendt fra Formel Ford.
 • Ginetta G40 har vist sig yderst hårdfør; kort tid efter lanceringen i 2010, deltog bilen i et 24 timers løb på Silverstone. Den kørte af landevejen til banen med nummerplader på, kørte 24 timers løbet hvor den vandt sin klasse, derefter kørte den ad landevejen hjem til fabrikken i Leeds.
  Gripping Media ApS

  Læs mere om:
 • Emil Legaard Andersen
 • Robert Schlünssen
 • Tommy Schröter
 •