Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tysklands Grand Prix - ny startlinie

Formel 1 
22/07/11 

- Tom Kristensen som steward igen
Det bliver kortere for Formel 1 kørerne at køre for at nå første sving på Nürburgring i søndagens tyske Formel 1 Grand Prix.
Grundet det større deltagerantal siden sidst der blev kørt Formel 1 på banen, er det blevet nødvendigt at flytte startlinien.
 

Da der i 2009 sidst blev kørt Formel 1 på Nürburgring var deltagerantallet på 20 biler. I år er der 24 biler til start. Det har gjort at de bagerste med den nuværende startlinie vil starte løbet midt i sidste sving. Derfor er det besluttet at flytte startlinien 240 meter for at give plads til de bagerste så alle starter på lige linie. Til gengæld bevarer man den oprindelige målstreg som hidtil.

I de sidste par sæsoner har FIA haft en kører med som steward ved hvert Formel 1 Grand Prix. Tom Kristensen er af FIA udpeget til at varetage denne rolle ved det tyske Grand Prix.

Tom Kristensen er ikke ubekendt med denne rolle idet han i 2010 havde samme rolle i forbindelse med det australske Grand Prix.

Denne rolle har i år været varetaget hidtil af Nigel Mansell, Heinz-Harald Frentzen, Emerson Fittipaldi, Alan McNish, Mark Blundell, Derek Warwick, Emanuelle Pirro 2 gange og Johnny Herbert.

Dons

Læs mere om:
  • Nürburgring
  • 24/07/11 - Nürburgring - Formel 1 - FIA F1
  •