Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Formel Ford

Blandet weekend for Jesper Egebart på Zolder

Int. FF 
19/07/11 

Jesper Egebart har i denne weekend kørt Formel Ford Euro Cup på Circuit Zolder, Belgien. Teamet og Jesper ankom på banen torsdag, og slog telt op og gjorde bilerne klar. Fredag stod den på kun 30 minutters fri træning, på en bane som ikke var tør alle steder, inden tidtagningen. Så alle bremsepunkter var ikke helt på plads, men det kom de hurtigt i tidtagningen.
 

Tidtagningen blev kørt på en helt tør bane, hvor Teamet havde lavet om på opsætningen af bilen, for at få noget understyring væk. Men selvom balancen var blevet bedre i bilen, blev det ikke et super resultat for Jesper, der kvalificerede sig som nummer 12. og 11. til de to løb.

I det første løb var Jesper med i en gruppe på 5 biler i en kamp om 5-6 pladsen, men efter en tæt duel med veteranen Michell Florie. I nedbremsningen til hårnålen, spinder Michell foran Jesper, som resulterer i et sammen stød hvor Jespers bil ryger op i luften, og lander så hårdt at baghjulsophænget går i stykker.

”Det var et racing incident. Jeg ser han spinder foran mig, og jeg tager en beslutning om jeg vil gå indenom, eller udenom, og jeg valgte det forkerte”, siger Jesper Egebart efter løbet.

I andet løb var der stor tvivl omkring, om man skulle sætte regndæk eller slicks på. Mange havde regndæk på, men næsten alle skiftede til slicks 10 minutter inden lineup. Men Jesper var en af de få der beholdte regndæk på. Da starten gik, blev Jesper klemt ned mod første sving, og måtte holde lidt tilbage. Men derefter gik det fremad for Jesper, med overhalinger både indenom og udenom og klart den hurtigste på banen med over et sekund, kom han op på 3. pladsen og hentede ind på de førende. Men så tørrede banen mere og mere op, og de andre fik varme i deres slicks midtvejs i løbet, og Jesper måtte lade sig passere af mange og sluttede på en acceptabel 9. plads.

”Det var et af de sjoveste løb jeg har kørt længe, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det var det rigtige vi gjorde. Vi vidste det ville koste et sæt regndæk, men jeg kørte det bedste jeg havde lært.”

Efter løbet fik Jesper stor ros fra de andre teams og Formula Ford ledelsen, for den flotte indsats på regndækkene.


Læs mere om:
  • Jesper K. Egebart
  • Zolder
  • 17/07/11 - Zolder - Int. FF - EM
  •